Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Pezsgő, szerpentin, zseniális kabarék az új színes tévén, kazettás magnó, móka és kacagás, kaszinótojás, fasírtgolyó, aszpikos ételek, na és persze az a bizonyos szendvics, ami ma már retrónak számít, de hosszú évekig egyetlen szilveszteri buli sem múlhatott el nélküle. Ilyen, vagy ehhez hasonló finomságokkal ünnepelték az év utolsó napját a magyarok a 80-as, és a 90-es években.
Videó
A kenőmájas már gyerekkorunkban is ott lapult a legtöbb család konyhájában. Reggelire vagy uzsonnára rákentük egy szelet friss kenyérre, és felvágtuk mellé a paradicsomot, a zöldhagymát vagy a paprikát. Mutatjuk, miért imádjuk a mai napig!
Egy melegszendvics mindig jó választás akár reggelire, akár vacsorára, de még egy baráti bulit is fel lehet dobni vele. Pláne, ha házi szendvicskrémmel készítjük. A szezonális kedvenceink rovatunkban kolléganőnk egy extrakrémes gombás szendvicskrémet készített. Próbáljátok ki ti is!
Túl sok pörköltet főztél és már nem esik jól megenni? Egy kis kreativitással újratervezheted a menüt. Nem is akármilyen ételt készíthetsz belőle! Ez a melegszendvicskrém garantáltan a kedvenced lesz. Olyannyira, hogy ha megnézed ezt a videót, már csak ehhez főzöd a pörköltet.