Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Mautner Zsófi szerényen csak „főzőnőnek” hívja magát. De miért is? A gasztroblogger szerint ez a gyűjtőnév fejezi ki igazán, mennyire szerteágazó az a tevékenység, amit végez.
MME
Ha még nem találtad meg a tökéletes ajándékot anyukádnak vagy a nagymamádnak, akkor ezek között jó eséllyel ott a megfelelő.
Videó
Itt a szőlőszezon, ezért most édes és sós ételekhez is fantasztikusan harmonizáló diós sült szőlőragut készít Mautner Zsófi. Ez a finomság feldobja a húsos ételeket, isteni grillezett sajtokkal, de akár desszertként is fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyival.
Mautner Zsófi a sült tőkehalhoz egy friss, nyári salátát kever vinaigrette öntettel, majd az egészet feldobja egy kis édesköményes szalámival. A végeredmény egy szuperegészséges fogás, ami mindössze 20 perc alatt elkészül.
Nem kell mindig gyorsétterembe rohanni, ha kínaira vágysz, Mautner Zsófi megmutatja, hogyan készül a wokos sertésszűz sült zöldségekkel!
Ha nincs fagylaltgépünk, készítsünk granitát, azaz jégkását! Pofonegyszerű, és bármilyen gyümölccsel szuper lesz. Mautner Zsófia egy görögdinnyés, egy kávés és egy pikánsabb paradicsomos változatot mutat nekünk.
Az ottomán konyhaművészetben évszázados hagyományokkal bíró muhallebi puding a világ egyik legegyszerűbb desszertje. Mautner Zsófi megmutatja nekünk, hogyan készíthetjük el gyorsan és egyszerűen!
Dübörög az eperszezon, ezért Mautner Zsófi három szuper receptet is mutat nekünk: epersalátát túróhabbal, egy egyszerű eperszuflét és egy epermustárt azoknak, akik kipróbálnák az édes gyümölcsöt sóval és borssal. Csirkemellhez például zseniális ínyencség.
Mautner Zsófia a zöldségeknek azokból a részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából.
Mautner Zsófia szerint a katayef, vagyis a libanoni palacsinta a világ egyik legzseniálisabb desszertje. Szerencsére megosztja velünk a saját, ricottás-mascarponés receptjét, ami szirup nélkül készül.
Bár húsvétkor mindenki sonkát, tormát és főtt tojást eszik, azért egy finom mártás elkészítésével nem lőhetünk nagyon mellé. A frankfurti zöldfűszeres mártás szuperül kiegészíti a klasszikus ünnepi fogásokat, de készíthetjük húsok és halak mellé is. Íme Mautner Zsófi egyszerű receptje!
Fogadjunk, hogy eddig nem jutott eszedbe medvehagymával megbolondítani a főzeléket vagy a bundás kenyeret! Nagy hiba, hiszen ez a növény mindkét fogást alaposan feldobja. Nézzétek meg, hogy készül a medvehagymás finomfőzelék és a medvehagymás bundás kenyér Mautner Zsófi konyhájában!
Körtét szerencsére már az év bármely szakaszában vásárolhatunk, és érdemes minél többet fogyasztani belőle jótékony hatásai miatt. Mautner Zsófi most egy elő- és egy főételt mutat be, amit körtéből készít és természetesen a desszert sem marad el!
Mautner Zsófi egy igazán könnyű, tavaszi borscs levest főz zöld fűszerekkel, sóskával, spenóttal és medvehagymával. Ráadásul ez az előétel amellett, hogy finom, egy valódi vitaminbomba is!
Mautner Zsófi egy olyan pofonegyszerű piskótareceptet mutat nekünk, amelyhez elég mindössze négy hozzávaló, ráadásul a liszt nincs is az alapanyagok között. Biztos, ami biztos, készül mellé egy narancsos szirup is, mellyel, ha nyakon öntjük a sütit, egy isteni törökös desszertet kapunk.