Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nem kell attól tartani, hogy a szombati Márton-napon nem lesz elegendő liba- és kacsahús a magyar boltokban. Az év eleji madárinfluenza-járványból kilábalt a hazai kacsa-liba ágazat, igaz a tavalyihoz képest drágábban lehet majd hozzájutni a húshoz.
Az őszi-téli időszak megköveteli a tartalmas fogásokat, s Márton nap környékén mi is lehetne ideálisabb választás, mint egy tisztes darab hízott libamáj. A friss májat sokféle módon felhasználhatjuk, pontokba szedtünk nektek, hogy mit érdemes belőle készíteni.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A legjobb gasztroprogramok a hétvégére, ha Márton-napi libás ételeket és újbort kóstolnál vagy inkább természetes italokkal és trendi tortákkal ismerkedve fesztiváloznál.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali termékvisszahívásra kötelezett egy libamáj megjelöléssel fagyasztott kacsamájat forgalmazó céget. A Kurunczi Hús Bt. milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
A szezonális étkezés egyre divatosabbá válik az utóbbi időben, pedig nem is olyan rég, nagyanyáink idejében még nem is létezett más, mint szezonális étkezés.
Heti szösszenetünkben újra utazunk. Ezúttal azonban nem hazai vagy külhoni tájakra, hanem a történelemben, a hagyományokban, a népszokásokban - és persze Márton napja alkalmából a libalakomákban.
Amikor szezonja van, felszeletelek 2-3 kg zöldpaprikát. Adagonként folpackba rakom, lefagyasztom, és télvíz idején használom pörkölt ízesítésére.A paradicsomokat darabonként ugyanígy lefagyasztom!
Beküldő: Pappné Zsuzsa