Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.
Nincs is annál rosszabb érzés, mint mikor ki kell dobni a megromlott ételt, a penészes gyümölcsöket vagy zöldségeket. Ha betartasz néhány alapszabályt és odafigyelsz a szokásaidra, akkor drasztikusan lecsökkentheted a háztartásodban az élelmiszer-hulladék mennyiségét.
Ha nyaraláskor inkább egy lakás vagy ház nyújtotta függetlenséget választod a szállodák kényelme helyett, valószínűleg főzni is fogsz a pihenés alatt. Ezeknek a bérleményeknek a „csodája”, hogy a konyhaszekrényben mindig megbújik némi maradék, amit az előző lakók hagytak ott.
Döbbenetes történetet osztott meg az interneten egy hölgy a saját testvére esküvőjéről. A nőnek már a felszolgálás pillanatában gyanús lett az étel, amikor pedig leesett neki, mi történt, azonnal riasztotta a többi vendéget.
Bármennyire is abszurd, de a rapper maradékára már többen is bejelentkeztek, miszerint szívesen kicsengetnék érte a csillagászati összeget.
A rágcsálnivalók különleges képessége, hogy pillanatok alatt eltűnnek a zacskóból. Ha azonban mégis előfordulna az a speciális helyzet, hogy megmaradna egy kis chips, annak bizony főzés során nagy hasznát vehetjük! Mutatjuk, hogyan tüntesd el a maradékot!
Itt a spárgaszezon, főzhetjük, párolhatjuk, süthetjük a sípokat ízlésünk szerint. De mi legyen a zöldség végével? A receptek többsége ugyanis úgy kezdődik, hogy ezeket a fás részeket távolítsuk el, a további felhasználásról nem esik szó – pedig igazán ízletes levest készíthetünk ezekből a spárgadarabokból is.
Ha túl sok maradt a húsvéti sonkából, vegyél elő egy csomag konyhakész leveles tésztát, és készíts belőle sonkás hasát. Házisáfrány mutatja a tuti receptet.
Megmaradt a sok karácsonyi édesség? Nem kell, hogy a kukában végezze! Mutatunk néhány egyszerű ötletet az édesség felhasználására, ugyanis itt a vízkereszt, ami a legtöbb háztartásban a karácsonyfa lebontását is jelenti.
A hagyományos hazai, a papírvékony francia, a duci kis amerikai vagy az élesztős orosz a kedvenced? Bármelyiket szoktad sütni, legközelebb finomabb lesz, ha tökéletesíted a tudásodat.
Ötletes receptjeink segítségével felturbózhatod a karácsonyi maradékokat, hogy kiadós egytálételek készüljenek belőlük.
A nagy karácsonyi trakták után elérkezik a maradékok ideje, amikor semmi más dolgunk sincs, mint a meglévő fogásokat újraértelmezni.
Nem tudod, mit kezdj a maradékkal? Megmaradt a bejgli, pulyka, esetleg a töltött tojás? Ne dobd ki, használd fel újra! 10 receptet mutatunk, amit az ünnepi főétel, előétel, köret vagy desszert maradékából varázsolhatsz újra!
Ha hétvégén kicsit túlfőzted magad, ne dobd ki a maradékot! A megmaradt finom falatokból néhány jó ötlettel új, ínycsiklandó fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Maradékból finomat rovatunkban mutatunk egy alapreceptet és egy variációt arra, hogyan használd fel, ha túl sokat főztél belőle.
Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Mutatjuk, hogyan!
Az összegyúrt tészta nyújtásakor már ne használj túl sok lisztet, mert megváltoztatja az összetevők arányát.