Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szponzorált tartalom
A mangalica zsírsertés az egyetlen magyar őshonos sertésfajta. Életmódja és természetes táplálkozása miatt kizárólag őstermelői, és nem nagyüzemi mennyiségben tenyészthető, ára a többi sertéséhez képest magasabb. Emiatt is vált az ínyencek egyik kedvencévé.
A mangalica zsírsertés az egyetlen magyar őshonos sertésfajta. A fajta az 1800-as évektől létezik. A fajta virágkorát az 1950-es évekig élte, komoly exportsikereket hozott a magyar sertéstenyésztőknek.
Baranyai Enikő
A Vásárcsarnok melletti egyik hangulatos étteremben találkoztunk az AXN csatornán futó Ransom – Váltságdíj sorozat egyik főszereplőjével, Brandon Jay McLarennel. Kedvesével együtt mosolyogva huppant le az asztalunkhoz. Csirkemájról, a jó hamburger titkáról és a budapesti adventi vásárok varázslatos hangulatáról is beszélgettünk.
Videó
Bemutatkozott a ZSÍR KELL! KAMPÁNY, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ellenőrzött mennyiségben, de az emberi szervezetnek igenis szüksége van zsírra. Veégh Attila, a Mangalica fesztivál főszervezője éppen ezért mangalicazsírt használt, amikor megmutatta nekünk, hogyan kell fine dining minőségben mangalicatarját készíteni gersirizottóval. Íme!
Bemutatkozott a ZSÍR KELL! KAMPÁNY, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ellenőrzött mennyiségben, de az emberi szervezetnek igenis szüksége van zsírra. Veégh Attila, a Mangalica fesztivál főszervezője éppen ezért mangalicazsírt használt, amikor megmutatta nekünk, hogyan is kell igazán jó mangalicaburbert készíteni. Íme!
Bemutatkozott a ZSÍR KELL! KAMPÁNY, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ellenőrzött mennyiségben, de az emberi szervezetnek igenis szüksége van zsírra.
4 kihagyhatatlan gasztroprogramot és egy Márton-napi előzetest mutatunk, ha finomakat kóstolnál vagy feltöltenéd a kamrádat a karácsony előtti időszakra.
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.