Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Mint a legtöbb szezonális zöldségnek, úgy a töknek is jól áll a töltelék. Főleg, ha az egy fűszeres darált sertéshúsos töltelék kaporral és majoránnával megbolondítva. Ha diétázol, akkor cseréld le a sertést csirke- vagy pulykahúsra, de használhatsz akár bulgurt vagy zöldségeket is.
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
Petrezselyem, snidling, citromfű, majoránna - ízletesek, szépek, sőt, legtöbbjük gyógyhatással is bír! Egy-két cserép növényke a legkisebb konyhában is elfér - ideje beszerezni mindegyikből egy.egy tővel!
SB
Milyen találó a majoránna népi neve! Pecsenyevirág. Hiszen levelével kiválóan fűszerezhetünk vadakat, halakat, szárnyasokat. Balkonládában is megterem, és a krumplifőzelék elképzelhetetlen nélküle.