Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Emma Wening
MME
Cikk
A lenmag egészségügyi előnyei jól ismertek, sokszor fogyasztjuk diéta alatt is, de vajon helyesen?
Biztosan te is jártál már úgy, hogy sütés-főzés közben vetted észre: nincs otthon annyi tojás, mint amennyire szükséged lenne. Tojás nélkül nem tapad össze a fasírt, a palacsinta sem lesz az igazi, a szülinapi tortáról nem is beszélve… Mit lehet ilyenkor tenni? Irány a legközelebbi bolt! De ha nincs kedved útra kelni, próbáld ki az alábbi egyszerű, hatékony tojáspótlók egyikét.
Szupererővel megáldott teremtmények uralják a filmvásznat, akik megmentik a világot. A táplálkozásban sem maradunk magunkra: itt a superfoodokat hívhatjuk segítségül fizikai (és mentális) egészségünk védelmében. Mit takar ez a hangzatos név és milyen szuperélelmiszerekkel büszkélkedhetünk a magyar konyhában?
A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék és az olajos magvak. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez, sőt, rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben a fogyókúrába is tökéletesen beilleszthetőek!
Nehéz mértéket tartani a kalóriadús falatokkal, főleg, ha napközben nincs időnk leülni és kényelmesen enni, és a hatalmas ünnepi lakomáknál sem könnyű megálljt parancsolni magunknak. A gyomor kellemetlen tünetekkel reagál, szerencsére a panaszok többségénél segítség a természet patikája!
Videó
A sós kekszes és ropogósok az ünnepi időszak kedvencei. Czeilinger Maresz, a Mennyeimentes blog szerzője ezúttal olyan sajtos ropogóst készített, amelyből a glutén- és laktózérzékenyek is ehetnek.
Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe - megmutatjuk hogyan!
Kulcsár Tímea Ágnes
Bizonyos ételek és italok különösen jótékony hatással vannak a női szervezetre. Ha rendszeresen fogyasztjuk őket, a hatás nem marad el.