Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
MME
Cikk
Mikor máskor főzzünk laktató leveseket, ha nem az őszi-téli időszakban? Ilyenkor extrán jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főleg, ha hús, sok zöldség, és tészta is van benne. Íme 5 mennyei lebbencsleves, ami garantáltan eltelít!
Ha a naptárra nézünk, bátran állíthatjuk, hogy ráfordultunk az ünnepi időszak előtti célegyenesre, azaz már egy hét sincs hátra, és itt a karácsony. Ám van itt még előtte egy hétvége, amire nem ártana főzni valami nem túl időigényes ebédet némi desszerttel kiegészítve. Most erre hoztunk néhány ötletet.
Videó
A lebbencsleves egy igazi klasszikus. Kétség sem fér hozzá, hogy ez az ízig-vérig magyar kaja még ma is ott tanyázik a sulimenzák és a napközik étlapján, na meg a kerti bográcsozások alkalmával is gyakran előkerül. Persze gáztűzhelyen főzve is szuper lesz, csupán csak vétek lenne kihagyni a szabadban főzés lehetőségét így a nyár derekán.
Egy tányér laktató leves jó szolgálatot tesz a rohanós hétköznapokban, amikor nincs sok időnk főzni és akkor is jól jönnek ezek a receptek, amikor hó végén kevesebb pénzből gazdálkodik az ember. Az alábbi 11 leves egyszerű, megfizethető és nem mellesleg isteni finom is.
Az egykori parasztételekből mára már jól ismert, gyakran készített finomságok lettek. A gulyás főzés igazi társasági programmá vált, a tarhonya pedig még elegáns éttermek étlapján is megtalálható. Kóstoló a Jászkunságból!