Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nem véletlenül imádjuk a tésztát. Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható. Íme, néhány szuper tésztás recept hússal, nem csak hétvégi estékre.
A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amelyet a tölteléktől függően egyaránt kedvelnek a húsevők és a vegetáriánusok. Összegyűjtöttünk 11 olyan receptet, amellyel akár egy olasz vendéget is bátran megkínálhatsz.
A bolognai spagetti az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. De a spagettin túl még jó néhány finomságot elkészíthetünk bolognai raguval - például lasagne-t, palacsintát, vagy éppen cukkinit. A következő receptekkel nem lőhetsz mellé!
A kamra mélyén lapuló néhány doboz tonhalkonzerv olykor nagy szolgálatot tesz. Egy egyszerű tonhalsalátán kívül ugyanis sok étel alapanyaga lehet a tonhal. Remekül passzol bármilyen tésztához, vagy akár bulgurhoz, de még a csőben sült ételekhez is.
Videó
A magyarokéhoz hasonló büszkeséggel és vehemenciával talán csak az olaszok képesek nyilatkozni a saját konyhaművészetükről - és talán csak ő tudnak pontosan úgy felháborodni, ha valaki belekontárkodik egy ősi fogásba. Ezek az olasz nagyik sem rejtik véka alá a véleményüket, amikor amerikai módra elkészített olasz ételeket kóstoltatnak velük.
Ha mascarpone, akkor tiramisu - gondolják sokan, és persze nagyon helyesen, de azért jó, ha tudjuk, hogy ez a semleges ízű, tejszínes friss sajt, sós ételekhez is gyönyörűen passzol. Most mutatunk 11 isteni receptet a szuperegyszerűtől az izgalmas rakottasig!
Az már nálunk is egyre elterjedtebb, hogy lufit kipukkasztva, vagy tortát felvágva tudják meg a szülők, hogy kislányuk, vagy kisfiuk születik. De ez a lasagne még minket is meglepett.
Kolbászos, gombás és persze a klasszikus bolognai lasagne! Az egyik legkedveltebb tésztaétel több variációját is elhoztuk nektek, hogy kedvetekre válogathassatok!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban, hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Ha szereted a lasagnét és a Cordon Bleu-t is, akkor van egy jó hírünk: elkészítheted a kettőt egy ételben. Íme a ropogós csirkével, sonkával, és sajtmártással készülő lasagne, amivel lenyűgözöd az egész családot.
Az édesburgonya itthon is egyre elterjedtebb. Fogyaszthatjuk köretként püré, vagy sült krumpli formájában, de készíthetünk belőle akár még brownie-t is. Czeilinger Maresz, a Mennyeimentes blog szerzője ezúttal egy mindenmentes lasagnét készített belőle.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden hétvégén a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent, akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
.A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott fehérbort halakhoz, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz adjuk hozzá az elkészítés alatt.