Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Hegedűs Kriszta
Videó
Macok, tócsni, lapcsánka - a krumplilepényt sokféleképpen ismerik az ország különböző pontjain, de abban mindenki egyetért, hogy nagyon finom ez az egyszerű krumplis étel. A tócsni kiválóan megállja a helyét köretként, de főételként is - különösen laktató tud lenni sajttal és tejföllel.
MME
Cikk
Ami jó eséllyel minden háztartásban van jelenleg, az burgonya, a tojás és a tekintélyes mennyiségű liszt. Arra gondoltunk, összeszedünk egy csokor olyan receptet, amelyek elkészítéséhez csak erre a három alapvető dologra van szükség - na, jó még egy-két apróságra, mint só, bors, esetleg fokhagyma, igény szerinti mártogatáshoz tejföl, vagy, ha jutott: élesztő. De mivel ez utóbbi ritka, mint a fehér holló, amihez az is kell, azt csak bónuszként emeltük be, hátha mára midnenki betárazott belőle!
Török Zsuzsa
Gyorsan összeütnél valami meleget, ami nem bonyolult, szeretik a vegák, és fel lehet turbózni a laktató ételre vágyók, vagy a húsevők kedvéért? Íme!
Rózsa Éva
Valami újat szerettem volna a savanyú káposztával kezdeni. Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem a káposztás lángost. Nem lángos lett a vége, de isteni volt!
Rösti, vagy tócsni? Dödölle vagy lapcsánka? Ahogy ház, annyi módon hívják és készítik ezt a hihetetlenül népszerű fogást: reszelt krumpli kisütve, mártogatóssal - amit persze apró trükkökkel még ellenállhatatlanabbá tehetsz!
Tömpe Eszter
Wagensommer Alexandra