Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Napjainkban egyre többen felfedezik a korábban a szegények eledelének tartott polentát, más néven puliszkát. Fő alapanyaga, a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető – nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló. Próbáld ki, ha eddig még nem tetted!
Pataki Nóra
A töltött káposzta tipikusan az az étel, amit minden család elkészít karácsonykor. Azon, hogy milyen húsból és káposztából kell készülnie a hagyományos töltött káposztának, lehet vitatkozni, de teljesen felesleges. Minden recept tökéletes a maga nemében, a lényeg pedig minden esetben a végeredmény.
PATAKY KRISZTINA
Sokáig csak rizs és krumpli közül választhattunk, ha köretről volt szó. Szerencsére ez már a múlté, és egyre több, gyorsan elkészíthető finomság jelent meg újra a kínálatban. Összegyűjtöttünk néhány olyan gabonát, amivel változatosabbá teheted az étrended.
Puliszka, polenta, kukoricamálé - ki, hogyan ismeri. A puliszkát régen a szegények eledelének tartották, ma viszont egyre többen fedezik fel ismét, és azt is, hogy a kukoricadarából a puliszkán kívül számos ételt készíthetünk. Válogatásunkban az alaprecept mellett ötleteket adunk arra, hogy mihez lehet használni ezt az olcsó alapanyagot.
Kard Sándorné
Így húsvét után, hónap végén az emebr olyan egyszerűen összedobható, lehetőleg könnyű desszertre vágyik, ami terheli meg túkzottan sem a pénztárcát, sem a gyomrot. Erre kiváló alapanyag a kukoraicadara, amiből nem csak kása vagy köret készülhet, hanem sok finom, édes és sós sütemény is. Ebből gyűjtöttünk össze most tizet, plusz egy bombajó alapreceptet is a máléhoz!
Vitai Kati
A téli hónapokban megengedett, sőt mi több, szükséges a nagyobb kalóriatartalmú, gazdagabb fogások fogyasztása, így a meglehetősen laktató és éppen ezért sokszor mellőzött kukoricadarának is ekkor jön el az ideje.
Hanzl Zita
KOCSIS BÁLINT
CSEH JÁNOS
Szabó Veronika