Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Minden strandon halljuk az ismerős, repedt fazék hangú dallamot, miszerint „forró csemege, kukorica, máááájsz bitte”. Ezen a bicskanyitogató mondaton felbuzdulva álmodtuk meg, hogy tesztelni fogunk laza 13 darab különböző konzervkukoricát.
Vannak olyan apró trükkök, melyek birtokában a legkétbalkezesebbekből is házitündér válhat! Ezekből a finomságokból mutatunk most ötöt, nem árt őket megjegyezni.
Itt a szezon, egyre olcsóbb és nagyobb csövekben áll a kukorica a piacon. Igen ám, de nem egyáltalán nem kézenfekvő, hogy mire is tudjuk felhasználni. Persze ott a sós vízben főtt kukorica, amely leégeti a kezünket, miközben esszük, de a szemekért és a csőben rejlő léért mindenre hajlandóak vagyunk.
Egy cső kukoricán körülbelül 800 kukorica szem található. Tudtátok, hogy létezik fekete, lila és pöttyös szemű kukorica is?
A narancs vagy citrom vékonyan hámozott héját megszárítjuk, kávédarálón ledaráljuk. Hetekig eltarthatjuk jól záródó üvegben, sütéshez használhatjuk.
Beküldő: Marcipán