Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha imádod a sajtkrémet, ne csak a kenyeredet kend vele! Mutatunk 13 szuper receptet, amely dugig van sajtkrémmel.
Melegben nem véletlenül népszerűek a sütés nélküli desszertek: főleg a kekszalapú, túrós-gyümölcsös finomságok csillapítják remekül az édességéhséget, ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthetők. Természetesen most eperrel készül – mutatjuk a receptet!
Habliliom
Jellegzetes édeskés ízének és sima állagának köszönhetően a krémsajt nagyon népszerű. Kerülhet süteménybe, adhatjuk húsételekhez, szendvicsbe, készülhet belőle finom mártogatós. Ha a receptben krémsajt szerepel, de nincs otthon, könnyű becserélni más összetevőre úgy, hogy meglepően finom lesz a végeredmény.
Videó
A krémsajtos csigában az a jó, hogy szinte bármikor bevethető, és alig több, mint fél óra alatt elkészül. Nem véletlenül szeretjük ezt a finomságot, hiszen akár tízórainak, és vendégvárónak is kiváló. Következő videós receptünkben ezt a pofonegyszerű harapnivalót mutatjuk be nektek.
DUSHA CSENGE
Ha te is ódzkodsz a piskótasütéstől, mert félsz, hogy túl lapos lesz vagy túl száraz, itt a neked való süti! Elég néhány szelet toast kenyeret vásárolnod, és már készítheted is belőle az isteni epres-krémsajtos tekercset fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!
Szponzorált tartalom
Minden családban megvan az az ünnepi menüsor, ami évek vagy akár évtizedek óta a feldíszített asztalra kerül. Nagymamák és anyukák régi, megörökölt receptjei alapján készülnek a hagyományos fogások, amiket talán csak évente egyszer, szenteste eszünk.
(x)
Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen kellékei, ám sokszor egyhangúnak érezhetjük. Íme, néhány izgalmas recept, ha már unjuk a régi ízeket, a nehéz fogásokat és szeretnénk valami könnyed újdonságot csempészni a feldíszített asztalra.
A hétköznap esti vacsoráknak két alapvető kritériuma van: legyenek gyorsak és finomak. Ha unod a szokásos szendvics, melegszendvics vacsorákat, akkor sem nagy kihívás valami finomsággal előrukkolni. Elég, ha van otthon krémsajtunk, amelyből akár minden este más-más ételt készíthetünk. A Philadelphia krémsajt könnyű állagának köszönhetően a főzés is egyszerű, finom, natúr ízét pedig szinte bármilyen fűszerrel könnyedén feldobhatjuk.
A krémsajt olyan univerzális alapanyag, amely könnyen és változatosan felhasználható például a vasárnapi családi ebéd elkészítésénél, legyen szó akár a levesről, a főételről vagy a desszertről. A Philadelphia finom, natúr ízének köszönhetően számos más hozzávalóhoz, fűszerhez is passzol, könnyű krémes állaga miatt pedig rendkívül egyszerű dolgozni vele, így érdemes mindig a hűtőben tartani belőle egy-két dobozt.
Wessely Márta
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.
A szeletelt sajtokat már teszteltük, most a kenhető változatokon a sor. Ezért 11 tömlős sajtkrémet dobtunk a kosarunkba, hogy kóstolás után megírjuk, melyiket éri meg megvenni, és melyiket kerüljétek el messziről. Íme az eredmény.
Osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázók sajtjait is megelőzve, több száz tonna mennyiségű ömlesztett magyar Cheddar sajtkonzerv kerül hamarosan a közel-keletre!
WM
A krémsajt leggyakrabban szendvicseinkbe kerül, holott rengeteg lehetőség rejlik ebben a friss, üde alapanyagban. A levesektől a desszertig ezernyi dologhoz felhasználhatjuk.
Rajongásom a sajttorták iránt mondhatni költséges szenvedély, erre született meg ez a recept. Ez nem az a híres amerikai sajttorta, inkább könnyedebb és kiadósabb, és bármilyen gyümölccsel variálható.