Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A legügyesebb háziasszonnyal is előfordulhat, hogy a süteményhez készülő krém vagy puding nem lesz sima, és nagyobb darabok, azaz csomók maradnak benne. Ezekre ráharapni sem kellemes, és sajnos a látvány sem túl épületes. De nincs vész, ugyanis van megoldás a csomós krémre is!
Egy gyakran használt, népszerű herpeszkrémet hívtott vissza a forgalomból a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ: a gyógyszer egyik tételénél minőségi probléma merült fel, több beteg is visszavitte a készítményt annak nem megfelelő állaga miatt.
Egyetlen hozzávalója van a világ legegyszerűbb édességének, amelyhez nem is szakácstudás, hanem rengeteg türelem kell, ugyanis majdnem egy napba telik az elkészítése. A devonshire krém igazi nyalánkság, amiért a krimik királynője, Agatha Christie is odáig volt.
A pisztáciavaj tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve, de szendvicsekhez, palacsintákhoz, vagy akár házi készítésű süteményekhez, esetleg salátákhoz is bátran adhatjuk. Nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért tényleg érdemes kipróbálni legalább egyszer az alábbi videós receptet alapján. Azt viszont garantáljuk, hogy az első nem az utolsó alkalom lesz.
Keresztesi István
Az Erős Pista szinte minden magyar háztartás alapvető részét képezi. Ez a csodás paprikakrém szerencsére házilag is könnyedén elkészíthető, ami ráadásul jobb, mint az eredeti! Szóval ha kifogytál belőle, de a húslevest sem tudod elképzelni csípős nélkül, akkor ez a házi erőspaprika-krém recept csak rád vár.
Kard Sándorné
Alig töltöttünk pár percet a napon, mégis rettenetesen leégtünk? Akkor lehet, hogy az ok nem a bőrtípusunkban, hanem az aktuálisan szedett gyógyszerinkben keresendő! Bizonyos szerek ugyanis fényérzékenységet, sőt, akár fotoallergiát is kiválthatnak, ami, ha lehet, még kellemetlenebb, és biztosan hosszabban elhúzódó probléma, mint egy egyszerű leégés. Máris mondjuk, mi a teendő.
Videó
Tudtad, hogy a padlizsánt úgy tartják számon, mint a világ egyik legegészségesebb zöldsége? Így hát nem is csoda, hogy a belőle készült krém azon túl hogy finom, még ásványi anyagokban és különféle vitaminokban is gazdag.
DÖMÖTÖR VIOLA
Unod már reggelente a zsíros deszkát, a felvágottas vajas kenyeret vagy a bolti szendvicskrémeket? Vigyél egy kis változatosságot a reggelidbe ezekkel az istenien finom és egészséges krémekkel.
Anita
A körözött egy igazi klasszikus a magyar konyhákban. Legtöbben otthon, saját recept és ízlés szerint készítik, amit remekül igazol, hogy bizony a boltok polcain közel nem találunk olyan bőséges kínálatot.
A szeletelt sajtokat már teszteltük, most a kenhető változatokon a sor. Ezért 11 tömlős sajtkrémet dobtunk a kosarunkba, hogy kóstolás után megírjuk, melyiket éri meg megvenni, és melyiket kerüljétek el messziről. Íme az eredmény.
Ahogy melegszik az idő, úgy kerülnek előtérbe a mediterrán konyhák fogásai. A könnyedebb hangvételű, napfénnyel átszőtt ételek egészen a nyár végéig ideális muníciót biztosítanak, ha nagyobb családi vagy baráti vendéglátásban gondolkodunk, de akkor is érdemes belőlük csemegézni, ha csak magunkat szeretnénk kényeztetni.
Ráhel
A friss snidling, a medvehagyma érkezésével, a primőrök megjelenésével egy időben szinte késztetést érzünk egy jó körözött készítésére. A körözött üde, izgalmas és jól variálható kence, amit minden háztartásban egy kicsit máshogy készítenek el.
Nemes-Pádár Csilla
Az első születésnapi torta minden gyerek életében nagy dolog, főleg akkor, ha a szülő hagyja, hogy lurkó azt csináljon vele, ami csak akar. Ilyenkor a desszert általában széttrancsírozva végzi, a baba pedig azzal a lendülettel indulhat a fürdőkádba.
Németh Miklósné
Csonka Enikő
Az Oreo márka maga 1912 óta van a piacon. Természetesen azóta sokat változott a keksz és a brand is, követve a modernizáció által felállított követelményeket. Mint minden sikerterméket, ezt is másolni kezdték és megjelentek a piacon az Oreo-klónok.
A Nutella 2007 óta rendelkezik saját nappal, ugyanis ebben az évben ütött szöget Sara Rosso amerikai blogger fejében, hogy vajon egy ilyen sokak által rajongásig szeretett édességnek miért nincs külön ünnepe. Sara azonban nem csak a kérdést tette fel, hanem cselekedett is: alapos, mindenre kiterjedő szervezésbe kezdett, melynek eredményeként ma már sok ezer rajongó minden szégyenérzet nélkül falja a Nutellát február 5-én.