Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Mike-Erdődi Zsuzsanna
Cikk
MME
Vannak, akik uborkapártiak, és vannak, akik az apróra vágott savanyú káposztát szeretik jobban. Nekik kedvezünk most a legfinomabb házi savanyú káposzta receptjével.
A kánikulai napokon két dolgot érdemes tennünk: a vízparton heverészni és kovászos uborkát készíteni. És ha elkészült, hidegen mind megenni, a hátramaradt levet pedig nem kiönteni – meginni! Ennél egészségesebb dolog ugyanis kevés van!
A kovászos uborka a nyár szupersztárja, jól lehűtve, roppanósan mindenki szereti. A probléma csupán az, hogy az időjárás szeszélyétől függően akár 4 napig is eltarthat, míg elkészül. A következő recepttel elég csak ebéd előtt úgy egy órával kitalálni, hogy kovászost ennénk, és nem, nem a piacra kell elszaladni érte, házilag készül. Máris mutatjuk!
Videó
Most, hogy végre itt az igazi nyári meleg, hivatalosan is elkezdődött a kovászosuborka-szezon! Bár az időjárás nem mindig kedvez ennek a napon érlelt savanyúságnak, a közhiedelemmel ellentétben akkor is érdemes nekiállni, ha a meteorológia több esőfelhőt ígér, mint napsütést – sőt! Mondjuk máris, hogyan készítsd, hová tedd, és hány nap alatt lesz tökéletesen érett és roppanós!
Emese
Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk, a kovászos uborka nélkül! Elő hát a legnagyobb befőttesüvegeddel, mutatjuk, hogy érdemes befőzni, hogy tökéletes és ropogós legyen.
Ha létezik ízig-vérig nyári fűszer, akkor az a kapor: nélküle nincs kovászos uborka, sem zsenge tökfőzelék, így nem csoda, hogy friss összetéveszthetetlen ízés és illatát a meleggel, a napsütéssel, a vakációval azonosítjuk. A következő recepteknek is elengedhetetlen kelléke, ne hagyjátok ki egyiket sem, míg tart a szezon!
Sinka Endre
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
PATAKY KRISZTINA
Nyáron alig várjuk, hogy elkészüljön a kovászos uborkánk, majd azon gondolkodunk, hogy mi az az ebéd, ami passzol hozzá. Összeállításunkban olyan recepteket mutatunk, amely mellé remekül illik a kovászos uborka, a sült hekktől kezdve, a pörköltön át a rántott húsig.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Szekeres Lajosné Klári
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
CSEH JÁNOS
Kemény Botond
Nincsen hétvégi ebéd rántott hús nélkül és rántott hús nincsen savanyúság nélkül. A krumpli és a rántott hús mellé gyakran kerül az asztalra csalamádé, ecetes cékla, vagy uborkasaláta. Mint mindenből, ezekből is sokkal finomabb a házi.
A kovászos uborka a nyári szezon nagy kedvence. Kiválóan passzol sült húsokhoz, bográcsban főtt pörkölthöz vagy paprikás krumplihoz, de a szendvicseket is szuperül feldobja. Ha nincs meg a tuti recepted, most mutatunk néhányat, amivel nem lőhetsz mellé!
A nyár a kovászos uborka szezonja is. Jól behűtve kitűnő előétel, továbbá eszményi savanyúság hekk, grillhúsok, bográcsban főtt pörkölt vagy rántott hús mellé. Ám amilyen egyszerűnek tűnik, annyi buktatója is lehet az elkészítésének.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!