Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Napjainkban egyre többen felfedezik a korábban a szegények eledelének tartott polentát, más néven puliszkát. Fő alapanyaga, a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető – nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló. Próbáld ki, ha eddig még nem tetted!
Fülöp Sándor
Hagyományos magyaros étel a csirkepörkölt, amit általában nokedlivel vagy tésztával fogyasztunk. Mi most egy-két extrával bolondítottuk meg a köretet.
Kiss Krisztina
Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások: túrós csúsza a szalonnából kisülő zsírral összemelegített tejföllel és persze a pörccel megszórva, a baconos rántotta, de hamburgerbe, szendvicsbe pakolva is isteni.
Kipróbálnád a bulgurt, de nem tudod, mit kezdj vele? Vagy már jól ismered, és érdekel, hogy köreten kívül még mire használható? hogyan főzd, hogy tökéletes legyen? Cikkünkben minden kérdésre választ kaphatsz.
Kósa Kolos
A klasszikusnak számító köreteket az ember egy idő után megunja. Mindig kézenfekvő a sült krumpli vagy a rizs, de egy idő után érdemes váltani vagy legalább gazdagítani a repertoárt.
Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy tökéletes legyen a főtt rizs!
Palma Pechy
Egy jó tarhonya a magyaros ételek, de leginkább a pörköltek klasszikus velejárója. Legyen szó csirkéről vagy marháról, ez a zseniálisan egyszerű reszelt száraztésztaként is emlegetett hungarikum tényleg megunhatatlan. Ha te is szereted ezt a köretet, de valami oknál fogva mindig összeragad a végén, akkor jó helyen jársz, már mutatjuk is a megoldást erre a problémára.
Videó
Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.
Hajdu István László
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. Így fagyaszd le a maradék krumplipürét:
Malmos Szilvia
Jasinka Ádám
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret, de ha már unjuk, akkor készítsük el édesburgonyából, ugyanis fenséges lesz a végeredmény! Mutatjuk videón, hogyan készül a fűszeres édesburgonya-püré!
Ez a különleges palacsintás fogás olyan isteni finom, hogy a család minden nap ezt fogja kérni ebédre. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészíteni!
A 25 éves férfi hetente többször is vásárolt ételt a KFC-ben, ám ezt a szokását nem kizárt, hogy a legutóbbi incidens miatt mellőzi egy időre. Mint mondja, többször is akadtak már gondok a gyorsétteremmel, de a legutóbbi kiverte nála a biztosítékot, ugyanis még válaszra sem méltatták, amikor szóvá tette.
A rizs és a tésztafélék mellett a krumpli az egyik, vagy talán a legnépszerűbb köret. A burgonyát sokféleképpen formázhatjuk és ízesíthetjük, főzhetjük és süthetjük, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Mi most egy remek tepsis verziót mutatunk, amely minden étel mellé remek választás lehet!
Sokkal könnyebb elcsábulni, rendelni valamit vagy nasizni, ha nincs otthon rendesen feltöltve a spájz vagy a konyhaszekrény. Ha többféle gabona, tészta és mag, valamint konzervek is állnak a polcon, akkor könnyű lesz változatosan és így egészségesen étkezni.
A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!