Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Aligha van olyan ember, aki ne szeretné a rakott krumplit. Ez a magyar klasszikus sokak kedvence, egyszerű, laktató étel, amit a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében könnyen lehet variálni. Mi ezúttal sült kolbászos változatot készítettünk.
Cikk
MME
A múltheti csemege snack kolbászok tesztje után a csípős példányokra is rárepültünk. Ezek már a profibb csípősségkedvelő kolbász fanatikusoknak vannak kitalálva. Az alap szinte mindenhol ugyanaz, csak kerül mellé némi fickósság.
Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat.
Kolbászt készíteni nem egyszerű feladat. Bár sokféle recept létezik, amelynek alapján otthon is hozzáláthatunk az elkészítéshez, nem könnyű eltalálni a kolbász fűszerezését és persze az sem mindegy, hogy sült vagy száraz kolbászt készítünk. Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft., a szárazáru üzem vezetője ad tippeket kolbász készítéshez.
Akik szeretik a kolbászt bizonyára eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen jó lenne bejutni egy kolbászgyárba. A Mindmegette.hu a napokban ellátogatott a gyulai kolbászüzembe, ahol több, mint 150 éve készítik az ország egyik legfinomabb kolbászát. Gyertek velünk és nézzétek meg, hogyan készül a gyulai kolbász.
Úgy tűnik, hogy az oroszok elkezdték unni a szegfűt, a tulipánt és a rózsát. Helyette kalóriabombákkal pakolják tele a csokrokat.
Bár az angolszász étkezési szokások sokban eltérnek a nálunk megszokott ritmustól, ettől függetlenül érdemes átemelni néhány elemét és a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazni. Tipikusan ilyen fogás az angol reggeli.
Többé nem ehetsz pizzát vagy kebabot a bécsi metrók egy részén. A szigorítást maguk az utasok kérték, ugyanis a kocsikban és a megállókban terjengő szag egyre elviselhetetlenebbé kezdett válni.
Jennifer Lawrence imádja Budapestet. Az Oscar-díjas színésznő tavaly a Vörös veréb című film főszereplőjeként forgatott a magyar fővárosban. A sztár nemrég egy interjúban mesélt arról, hogy rajong Budapestért, néhány napja pedig azt is elárulta, mi volt a kedvenc étele.
Íme a Jolly Joker sós vendégváró. Hogy miért? Nincs belőle az a mennyiség, ami elég lenne. Kerti partik, szülinapi zsúrok, baráti-, családi összejövetelek főszereplője. Az utolsó darabokon szinte összevesznek a vendégek.
A házi a legjobb, efelől senkinek nincs kétsége, néha azonban mindenki rákényszerül a bolti változatra. Csemege kolbászokat teszteltünk.
Kíváncsiak voltunk, mi volt a Sziget legnépszerűbb kajája a pizzaszeleten, a hamburgeren és a gyroson túl. Mit kértek a külföldiek, és mit ettek szívesen a magyarok? A fesztiválon dolgozókat kérdeztük a legkelendőbb fogásokról.
Az egyik legjobb nyári program a grillezés, főleg, ha ezt családdal vagy barátokkal ejtjük meg. Az alapanyag legtöbbször - a sörön kívül - a hús, amit különböző grillezési technikával készíthetünk el. A heti nagy teszt célpontja a grillkolbász, ebből ilyenkor nem szenvedünk hiányt, számtalan ízesítést és márkát találunk a boltok polcain.
Legyen gasztroélményekben gazdag hétvégéd és ízes jövő heted! Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat március 31-től április 2-ig.
Ez a kolbászos-paradicsomos tészta egy gyors és laktató vacsora kicsit pikáns ízvilággal. Garantáltan mindenki szeretni fogja!
Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál kevés cukrot rakj bele, mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!
Beküldő: Pappné Zsuzsa