Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KISS NOÉMI
Vitai Kati
Cikk
MME
Manapság már szinte mindenki hallott a kókuszzsírról, sokan azonban nem tudják, hogy ez a növényi zsiradék miben különbözik a már jól ismert olajoktól, margarinoktól. Összegyűjtöttük, mi mindenre jó.
Az egészséges életmód egyik alappillére az egészséges étkezés: az, hogy miből, mikor, mennyit eszünk, alapvetően meghatározza az fizikumunkat, így hosszú távon azt is, mennyi ideig élünk. Vannak azonban olyan egészségesnek gondolt ételek, és étkezési trendek, amelyek sokkal többet ártanak, mint amennyit használnak az egészségünknek.
Juhász Orsolya
Bizony, a fogyókúrázók egyik ősellensége, a zsír is lehet egészséges, ha megfelelő fajtát és mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe. Testünk nem működik nélkülük, a hasznos olajak pedig serkentik az anyagcserét, elmulasztják az éhséget, és segítenek a többi tápanyag feldolgozásában.
Előítéletek és fenntartások? Információhiány, vagy épp túl sok az információ a zsírokkal és az olajakkal kapcsolatban? Miért fontos, hogy tisztában legyünk tisztában ezekkel? A dietetikus válaszol.
Mindenki arról álmodozik, hogy úgy lehet vékonyabb, hogy közben kell lemondani a finom falatokról. Valóban nem kell mindig drasztikus megoldásokban gondolkodni, ha súlycsökkentésről van szó: mutatunk pár ötletet, aminek a segítségével könnyebb lesz a fogyás!
WM
Az ázsiai országok régóta kedvelik és használják a kókuszzsírt, a 20. század végére pedig Amerika és Európa is felfedezte maga számára ezt a zsiradékot. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy különféle kutatásokkal kimutassák, milyen egészséges a kókuszzsír használata.
Az utóbbi 20 év gasztroforradalma, a nemzetközi konyha Magyarországon való megjelenése sok új receptet és még több új hozzávalót hozott magával. Ezen hozzávalók egyike az indiai és thai konyha egyik kedvence alapanyaga, a kókusztej.