Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha a Balaton környékén járva a lángos – rántott hal – sült kolbász triumvirátuson túl is kíváncsiak vagytok a térség gasztronómiájára, segítünk, merre induljatok, ha helyi alapanyagokból készült színvonalas ízélményre vágytok.
Videó
Mi kerül a tányérra a kedvenc balatoni éttermünkben? Hol szedik, hogyan sütik-főzik azt, amit pincér letesz elénk? Honnan indult a hely, és m hogyan látja önmagát a tulajdonos? Pokorny Lia három népszerű balatoni étterem konyhájába állt be több napra, hogy a pult másik oldaláról is megismerje és megmutassa mindazt, ami a kedvenc helyünk asztala mellől nem látszik. A Finom Balaton című kisfilm-sorozat forgatása során szerzett élményekről és tapasztalatokról kérdeztük az ezúttal riporterként debütáló színésznőt.
Mennyit költünk havi átlagban éttermekben? Van-e hatása a gasztroforradalomnak a fogyasztásunkra? Ki a legismertebb séf az országban? Tudjuk-e, hogy hány Michelin csillagos éttermünk van? Tervezzük-e meglátogatni ezeket? Kiderül a 2018. őszén végzett kutatásból!
Hatalmas izgalmak közepette hiredettek eredmény a világ legrangosabb szakácsverenyén, a Bocuse d'Or-on, Lyonban, ahol Magyaroszágot Pohner Ádám séf és csapata képviselte. A küzdelem totális skandináv győzelemmel zárult: az arany szobrocskát Dánia, az ezüstöt Svédország, a bronzot Norvégia vitte haza. A magyar csapat rendkívül koncentrált versenyzéssel a 12. helyen végzett.
Bizakodva várja a magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny idén Torinóban megrendezett európai döntőjének mai eredményhirdetését az első, hétfői versenynap után.
Ma reggel elstartolt a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, amelynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.
Vasárnap nincs időd és kedved sem főzni, inkább beülnél a családdal valahova egy jót ebédelni, de hova? Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz nemcsak a legjobb éttermeket, cukrászdákat, street food helyeket listázza, hanem a legjobb vasárnapi ebédet is.
MTI
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.