Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít. Mivel azonban hozzászoktunk ahhoz, hogy a legtöbb élelmiszerhez folyamatosan hozzájuthatunk, így nem is olyan egyértelmű: miért is fontos ez? A szezonális finomságokról Pintér László őstermelő is mesélt, aki a nyári szamóca termés után ősszel tökök termesztésével is foglalkozik.
Ha egy kicsit tudatosabban vásárolunk, azzal bizony nem kevés pénzt takaríthatunk meg. Ha lejárati dátumhoz közelítő, akciós termékeket választunk, akkor a változatos menüről sem kell lemondanunk, és a pénztárcánkat is megkíméljük.
A bevásárlás alattomos időrabló. Minden ötödik magyar gondolja úgy, hogy rengeteg idejét pazarolja bevásárlásra, ennek ellenére csak a lakosság 4%-a vásárol élelmiszert online – derült ki a Kifli.hu új online szupermarket friss felméréséből.