Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Főzelékek, mártások és sütemények hozzávalói között gyakran szerepel a kukoricakeményítő. Mit tehetünk, ha szükség lenne rá, de éppen nincs otthon? Helyettesítsük bátran a következő összetevők valamelyikével!
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére, arról nem beszélve, hogy ezzel te is sokkal környezettudatosabbá válsz és nem fogsz pocsékolni fölöslegesen.
A rizsfőzés a legtöbb konyhában gyakori, és viszonylag egyszerű művelet. Ám mégis előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Videó
Kiborult az olívaolaj a kedvenc abroszodra? Elfogyott a zsemlemorzsa, pedig rántott csirkemellre készültél? Nincs több zacskócsipeszed, pedig egyszerre négy fűszerestasakot kellene sürgősen és atombiztosan lezárnod? A megoldás ott van a kezed ügyében, és egy forintodba sem kerül - mutatjuk!