Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Kalácsok, bukták, csigák, kuglófok, pogácsák, lángosok és lepények - a kelt tésztából készült finomságokat nincs olyan, aki ne szeretné, legfeljebb a töltelékkel/feltéttel kapcsolatban akadhatnak nézetkülönbségek. A most következő receptek között biztosan mindenki talál ínyére valót!
Decemberben kicsit többet sütünk. A téli fűszerek, az anyukánktól örökölt receptek kedvet hoznak a sütögetéshez. Ha azonban hiányzik egy jó alaptészta recept, akkor nézd végig ezt az összeállítást, mert a segítségedre lesz!
Tündi konyha
A tél a kényeztető kelt tészták időszaka. Ilyenkor jól esik a sütő melege, s a kész, vajban, tojásban gazdag tésztának is van helye a gyomrunkban. Az aranygaluska lényege ugyanis a bőség, mindenből van benne, ami egy édes kelt tésztába van, s nem is kevés.
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, nem minden alap nélkül. Van ugyanis néhány fontos praktika, amit ismernünk kell, ha lágy kalácsot, omlós pogácsát vagy épp puha túrós batyut szeretnénk sütni.
Bica Cecília
Gluténmentes Íz-Lik
Debreczeni Mónika
mozsár mónika
Nemes-Pádár Csilla
Rozsnyai Gabriella