Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vidék íze
Ugyan az egészséges táplálkozás hívei joggal tiltakoznak egy ilyen tízórai ellen, most mégis elcsábítunk egy valóban édes kelt tésztás finomságra – talán egyszer megengedhető, hogy a kávéd vagy a teád mellé diós-marcipános csigát fogyassz.
Baloghné Kele Judith
A medvehagyma nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levelei fokhagymás, enyhén csípős ízt kölcsönöznek az ételeknek. Ízletes és aromás hozzávalóként salátákhoz, levesekhez, mártásokhoz, szószokhoz vagy tésztákhoz egyaránt felhasználhatod.
Kósa Kolos
Mindmegette
Kelt tésztát készíteni nem olyan egyszerű feladat, sokan félnek is tőle, pedig csak egy-két trükköt kell ismerni hozzá, hogy mennyeien foszlós, igazán puha, egyszóval tökéletes legyen a kelt tészta! Hogy melyek ezek a trükkök? Videón mutatjuk!
Videó
Zsemle vagy zsömle? Mindegy, a lényeg, hogy császár legyen! Bár a mintázata miatt eggyel bonyolultabb elkészíteni, mint a sima vizes változatot, érdemes nekifutni, mert nagyon mutatós lesz a végeredmény - íme a tuti recept, és némi videós segítség!
Márkus Norbert
Ha szeretnél egy igazán finom klasszikust készíteni – akár a közelgő Valentin-napra –, ne keress tovább: a datolyás kuglóf tökéletes választás. A kinézete fejedelmi, az állaga könnyed, az íze mennyei! Máris mutatjuk a receptet.
Egy jó lángos ismérve, hogy a tésztája könnyű, kívül ropogós, belül foszlós és kellően vastag. De vajon mi a tökéletes állag titka? Mi lehet a trükk?
Kautz József
A fánk, ez az ízletes, tartalmas édesség óriási népszerűségnek örvend, kicsik és nagyok is imádják. Elkészítésére azonban nem mindenki vállalkozik, hiszen a szalagos fánkhoz kelt tészta kell, ami sokakat elijeszt: elsőre nehéznek tűnik, és ráadásul időigényes is. Ha te sem vagy biztos abban, hogy a kelt tésztás variáció menne, vagy időszűkében vagy, válassz a fantasztikus túrófánk receptek közül – a végeredményben nem fogsz csalódni!
A bukta készítésének gondolata sokakat félelemmel tölt el, pedig ha egy jó recepttel és egy kimerítő, alapos leírással van dolgunk, akkor nehéz elrontani. Bár a lekváros változat az alap, ízlésünk szerint megtölthetjük szinte bármivel: a csokoládékrémtől a nutellán át a krémsajtig, minden passzol hozzá. Mutatjuk a kedvenceinket!
Morzsálós Mirza
A lekváros bukta az egyik olyan menzakaja, amire mindenki boldogan emlékszik vissza, főleg az óvodás ízélményekre. A meleg, puha és foszlós tésztában rejlő édes íz, az egész tetejére rászórt porcukor és a hozzá kínált langyos tej földöntúli élvezet volt.
Kard Sándorné
A kelt tésztás édes és sós desszertek tartalmas fogások, amelyek akár főételként is megállják a helyüket – különösen egy gazdag leves után. Ha ilyen recepteket keresel, jó helyen jársz, mutatjuk a kedvenceinket!
Mikulecz Timea
Hogy készítsek kelt tésztát vagy leveles tésztát otthon? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül a tökéletes csoki ganache? Mi az égetett tészta titka? Sütisuli néven indított videósorozatunkban ezekre a kérdésekre adunk választ. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most megmutatja, hogyan készül a tökéletes adventi fonott kalács.
Vidék Íze
Kútban kelt, vízen kullogó, vízen kelt. Leggyakrabban ezen a néven ismerik azt az egyszerű népi süteményt, ami különleges kelesztési módjáról kapta a nevét, A Vidék íze magazinban Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette.hu Sütisulijának házigazdája elkészítette nagymamáink egyik kedvenc kelt tésztás receptjét.
Tündi konyha
A farsangi fánkok után újabb kelt tészta készülődik a nagy megmérettetésre: a kalács. A bolti változatok mellett saját magunk is süthetünk fonott kalácsot, már csak azért is, hogy biztosan a nekünk megfelelő ízvilágú, állagú és minőségű péksütemény kerüljön az ünnepi asztalra.
Vass Lászlóné
Lilalicsi
A húsvéti asztal szinte megköveteli a maga édes, kelt tésztáját. A legtöbben kalácsot sütnek az ünnepre, de ha van kedvünk, akkor érdemes tovább kalandozni a kelt tészták világában, s más finomságokat is sütni.
Az édes kelt tészták élmezőnyében bérelt helye van a briósnak. Nem is csoda: egy brióssal szebben indul a nap, finomabb lesz a kávé, és annyi kalóriával lát el, hogy bőven kibírjuk ebédig.