Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tavaszi zöldségek sorában előkelő helyet foglal el a karalábé. Az izgalmas, nyersen is rendkívül finom zöldséget legtöbb esetben levesnek, főzeléknek készítjük el, illetve kedvelt még a töltött karalábé is.
Elég a burgonyából és a rizsből! Kínáljuk a főtt vagy sült húsokat változatosan elkészített, izgalmas zöldségkörettel!
Öt-tíz éve még a tavaszi zöldségkínálat egyik első úttörője volt a karalábé, a halványzöld vagy lila gumóból főtt az első igazi tavaszi zöldségleves. Manapság már más a helyzet, a globalizációnak köszönhetően szinte mindig minden kapható, de ettől függetlenül a tavaszi karalábéban még mindig ott a zöldségben gazdag időszak kezdetének ígérete.
Ha paprikás csirkét készítesz, előbb mindig főzd ki a galuskát, majd annak főzőlevével kanalanként engedd fel a fővő csirkét. A lisztes forró víz még selymessebbé teszi a pörkölt levét.
Beküldő: Mami Zsuzsija