Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
Nincs karácsony mézeskalács nélkül! Már most nekiláthatsz a mézeskalács sütésének, mert jól záródó dobozban karácsonyig is elállnak a fűszerillatú aprósütemények. Mutatunk pár tippet, hogy tökéletesen sikerüljön!
Mészáros Kata
A karácsonyi fatörzs torta egy hagyományos sütemény, amelyet desszertként szolgálnak fel az ünnepek alatt különösen Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban és számos korábbi francia gyarmaton, például Kanadában, Vietnamban és Libanonban. Ez az ízletes desszert nálunk is közkedvelt karácsonykor, ezért Farkasinszki Ildikó süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most be is mutatja ennek a finomságnak az elkészítésének csínját-bínját.
Kovács Noémi
Papikné Veress Andrea
Videó
Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa, vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp! Decemberben a szerkesztőség tagjai osztják meg veletek a saját, ilyen receptjeiket.
Minden családban van egy olyan ünnepi desszert, amit karácsonykor, vagy az azt megelőző napokban semmilyen körülmények között nem hiányozhat az asztalról. Így van ez a királyi családnál is, ahol van egy különleges fügés vagy szilvás pudingnak is nevezett desszertcsoda, amivel elindul a karácsonyra való készülődés időszaka.
Sorozatunkban hétről-hétre összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Ennek fényében már egyértelműen látszik, hogy a karácsonyra készültök. Ez nem is csoda, hiszen picivel több, mint két hét múlva már itt a szenteste.
A mézeskalácsot elkészíteni valóban gyerekjáték - persze csak akkor, ha van hozzá egy jó recepted! Szekeres Adrinak van egy, sőt, van egy ötlete is, hogyan lehet a mézesből elegáns karácsonyi desszertet varázsolni! És, hogy ez mennyire egyszerű, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két tinédzser konyhatündér, Adri lányai gyúrják, nyújtják, sütik a süteményeket.
Decemberben talán a szokásosnál is nagyobb a kísértés, hogy édességet együnk. Kezdődik mindjárt a Mikulás csomagokkal, folytatódik az adventi vásárok forralt boraival és kürtős kalácsaival, majd megállíthatatlanul futunk bele az ünnepi sütésbe, a szaloncukor-kötözés közbeni nassolásba, amire rájön a karácsonyi vacsora a bejglivel, tortával, aprósüteménnyel, ami tulajdonképpen a szilveszteri bulik parti falatkáiba és süteményözönébe torkollik. De mit tehetünk, egyáltalán tehetünk-e valamit, hogy a jövő évet ne bűntudattal és őrült, sokszor egészségtelen fogyókúrával kelljen kezdeni?
Örvendeztesd meg az adventi gyertyagyújtásra, vagy a karácsonyi vacsorára összegyűlő szeretteidet egyszerűen elkészíthető ám ünnepi köntösbe bújtatott süteményekkel!
MZ
A cukrászatban ugyanúgy érvényesülnek a trendek, mint a divatban, erről beszélgettünk Rausch Edittel, az egyik budapesti luxus hotel cukrászával.