Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Promóció
A kofta indiai módra készült zöldséggombóc, amelynek számtalan változata létezik. A legmegfelelőbb zöldségek a karfiol, a cukkini, a tök, a burgonya, a spenót és a fehér retek. A főfogás részeként vagy csemegeként egyaránt tálalhatjuk.
PATAKY KRISZTINA
Videó
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén futó sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma a VILÁG legfinomabb káposztás pocsgácsájának receptjét és elkészítésének csínját-bínját leshetitek el!
Ádám konyhája
Régen, amikor nagymamáink és dédmamáink neki álltak rétest készíteni, akkor nem egy, hanem legalább négy-öt félét sütöttek. Ma már kevesen állnak az asztal körül és húzogatják körbe a rétestésztát, de az a szokás most is megmaradt, hogy a készen kapható réteslapokból többféle töltelékű finomság készül.
Mostanában kizárólag óriáskááposztafejeket kapni, így valószínű, hogy még egy négytagú családnak készülő dinsztelt káposzta után is megmarad egy fél fej. Szerencsére, a káposzta rendkívül sokoldalú alapanyag: desszertnek, főételnek, főzeléknek, sőt, lepénynek és salátának is isteni.
Kósa Kolos
A tészta az egyik legkedveltebb alapanyag a magyar konyhákban. Olcsó, gyorsan elkészíthető és a végtelenségig variálható. Szinte minden gyerek grízes, káposztás vagy krumplis tésztán és túrós csuszán nőtt fel. Összeállításunkból finom, házias tészták közül választhatsz.
Baloghné Kele Judith
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Biró Sára
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Valami újat szerettem volna a savanyú káposztával kezdeni. Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem a káposztás lángost. Nem lángos lett a vége, de isteni volt!
Fodor Emese
Még a legnagyobbaknak is jól jön néha egy kis segítség! Mautner Zsófi egy káposztás harcsa receptre bukkant Dr. Simon Tamás dandártábornok Közép-tiszai ízek című receptkönyvében. Ki is próbálta rögtön, igaz, egy kis átalakítással.
Szekeres Lajosné Klári
Malmos Szilvia
Salamon Csilla
Putóczki Gáborné