Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Videó
A sültcékla-krémleves a zsidó konyha egyik ünnepi fogása, ezúttal egy kis csavarral: feltéként tormahabbal és füstölt lazaccal. Ez a két extra hozzávaló még magasabb szintre emeli, még ünnepibbé varázsolja ezt a hagyományos ételt, amit mindenkinek meg kell kóstolnia! Mutatjuk a receptet videón!
MME
Cikk
Vannak, akik uborkapártiak, és vannak, akik az apróra vágott savanyú káposztát szeretik jobban. Nekik kedvezünk most a legfinomabb házi savanyú káposzta receptjével.
Somogyi Bea
Nem olasz találmány, hanem amerikai, de ránézésre akár magyarosnak is mondhatnánk a következő pizzakülönlegességet.
Mint a legtöbb szezonális zöldségnek, úgy a töknek is jól áll a töltelék. Főleg, ha az egy fűszeres darált sertéshúsos töltelék kaporral és majoránnával megbolondítva. Ha diétázol, akkor cseréld le a sertést csirke- vagy pulykahúsra, de használhatsz akár bulgurt vagy zöldségeket is.
Vincze Tünde Brigitta
KISS NOÉMI
A kapor a magyar konyha egyik legnépszerűbb fűszere: friss, üde íze különösen a nyári ételekben érvényesül. Frissen és szárítva is igen intenzív illatú, feldobja az ételeket, ráadásul nagyon egészséges. Receptválogatásunkban találtok klasszikus és meglepő kapros fogásokat is.
Aki szereti a tökfőzeléket, tudja, mennyire más az első, nyár eleji kaporral készített, mint a fagyasztóból előkapott alapanyagokból főzött változat. És aki szereti ezt az intenzív, kapros ízt, az nem tud majd nemet mondani erre a méltatlanul elfeledett klasszikusra, a kapormártásra, ami főzelékként és szószként is megállja a helyét. Máris mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb, hagyományos, nagyiféle változat!
Ha szereted a fasírtot, ám a húst mellőznéd, akkor készítsd el különféle zöldségekből! Mi most a rostban gazdag cukkini választottuk, hiszen szezonja van ennek a szuperegészséges finomságnak. Nagy előnye még a receptnek, hogy a masszába sok sajtot pakoltunk, így kevesebb lisztre és zsemlemorzsára volt szükség. Készíts mellé joghurtos mártogatóst! Mi a tzatziki mellett tettük le a voksunkat.
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
Az első tökfőzeléket, a friss fejes káposztából készített lucskos káposztát, a savanyú uborkában gazdag hideg nyári leveseket varázsütésre életre kelti a kapor. Ám desszertekhez, salátákhoz is kitűnő választás!
A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak - az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja!
Tudtad, hogy a kapor nem csupán fűszerezésre kiváló, hanem csodás gyógynövény is? Megmutatjuk, mire és hogyan használhatod!
SB
A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk. Kapor nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék, a lucskos káposzta, a kovászos uborka, a kapros-túrós okozta függőségben is fontos szerepe van a kapornak és a kaporral készített lecsó is igazán megnyerő étel.