Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Az őszibarackra ritkán gondolunk lekváralapanyagként, pedig a megfelelő fűszerekkel fantasztikus finomságokat alkothatunk. Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója ezúttal jamaikai rummal és vaníliával teszi pikánssá a csodás illatú, piros húsú őszbarackból készített lekvárját. Egyszerűbb, mint gondolnád!
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója mutatja meg, hogyan kell olyan szedres őszibaracklevest főzni, amely nemcsak a kánikulában, de tartósítószer nélkül eltéve a téli hónapokban is fogyasztható.
Citromfűből és marcipánból készít édes pestót eperhez, fagyikhoz, gyümölcsökhoz és desszertekhez Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója.
A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl.
Unod már a szokásos húsvéti menüt, de nincs időd az újításon rágódni? Adunk egy pofonegyszerű tippet: Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvár receptjét, ami tökéletesen passzol a húsvéti sonkához, foszlós kalácshoz és mindenfajta sült húshoz. Próbáljátok ki, nem nagy ördöngösség!
A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó!
Egy igazán jó mártásrecept aranyat ér, hiszen egy ínycsiklandó szószba belemártogathatunk csirkét, halat, sajtot, zöldséget, de akár salátaöntetként is remekül funkcionál. Íme Kaldeneker György kedvenc gyömbéres chiliszósza.
A vitamindús citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat, melyek különösen jól tudnak esni a téli időszakban.