Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: kajateszt

Cikkek

Mit ettem ma

Teszt! Sajátmárkás cordon bleu viszi a prímet - ezt érdemes megvenni!

Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy sajtos pogácsa teszt - ezt vedd meg, ha nincs időd sütni a vendégeknek!

Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Ezt a halat, mintha átnyomták volna egy turmixon" - tonhal konzerveket teszteltünk

A tonhal a diétázok egyik kedvenc fegyvere, mivel kalóriaszegény, viszont magas fehérjetartalommal bír. Emellett omega3 zsírsav is található benne, ami egy jó darabig úgy volt, hogy egészséges szívünknek, de az utóbb időkben mintha az kezdene róla inkább kiderülni, hogy sokat nem igazán segít rajta. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Van egy műanyagpohár utóíze" - kókuszrudakat teszteltünk

A pénztárak előtt elhelyezett instant diabétesz csapdák tonnaszámra rejtik az édességeket, melyek között rendre ott pihen a kókuszrúd néven terjesztett élelmiszeripari remekmű. Többfajta verziót láthatunk belőle, van, ahol a kókusz dominál és fehér az egész, mint egy hengerelt kókuszgolyó, de van, ahol pont az inverze figyelhető meg, azaz sok kakaós keksz, némi rum és közepén valamennyi kókuszos töltelék. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"A tojás savanykás és furcsa állagú" - Dobozos háromszögszendvicseket teszteltünk

A háromszögszendvics egy szolid rejtély. Eredetileg két négyzet alakú kenyér, amit átlósan félbevágnak és kész. Sok esetben a két felet még külön csomagolásba se teszik, ergo ugyanúgy meg kell záros határidőn belül enni a kettőt különben megérlelődik. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

„Állagra picit gumiszerű” - Vaníliás pudingporokat teszteltünk

A porból készíthető ételeknek van egy különleges kisugárzásuk. Ahogy megpillantjuk őket, átjárja csontjainkat a félelem, hogy egyáltalán emberi fogyasztásra alkalmasak lesznek-e. Krumplipüré por? Mogyoróvaj por? Puding por? Igen, a harmadikat eléggé sokan használják, pedig ezt házilag előállítani sem nagy hadművelet, cserébe akkor tizedannyi az adalékanyag benne. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Nagyon gyógyszertár íze van" - Smoothie-kat teszteltünk

Smoothie, leánykori nevén gyümölcsturmix, ami pépesített gyümölcsöket tartalmaz. Nevét oly sokat hirdette kedvenc TV Shopos figuránk minden áldott hétköznap délelőtt, hogy talán ember nincs a Földön, aki ezt meghallva nem gondolna vigyorgó kopasz fejére Horstnak és az ő Smoothie Maker 30001 kütyüjére. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Ízre valahol a 100 Ft-os kutyavirsli környékén járunk" - Löncshúsokat teszteltünk

1937 óta tartja rettegésben az emberiséget a löncshús nevű jelenség. Debütálása után nem sokkal az amerikai katonáknak készült főleg, mint hűtést nem igénylő hústermék és a SPAM rövidítést kapta, ami annyit tesz, hogy „spiced pork and ham”. Ez a valóságban annyit tesz nálunk, hogy minden vágóhídi hulladék szinte belemehet, akár a kocsmákban a pultról feltörölt lé, amit facsart vagy csavartként árulnak. ...

0

Orbán - Marosi

Karácsony

Cappuccino és gumicukor - Különleges ízű szaloncukrokat teszteltünk

Vétek lenne kihagyni karácsony előtt egy szaloncukor tesztet. Több ízben próbálkoztunk már, így idén kicsit lazábbra vettük a figurát és vegyesvágott elven kezdtünk el keresgélni. A célunk nagyjából az volt, hogy ne a klasszikus ízeket keressük, hanem a kicsit modernebb és újabb elképzeléseket. Így lett több fahéjas, de még cappuccino ízű is a mezőnybe. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Mit ér a pucc? Leteszteltük a drágább ásványvizeket

Annyira menőnek éreztük magunkat a heti teszt során, hogy az valami leírhatatlan. A futár házhozszállításnál is azzal kezdte, hogy milyen filmsztár számára rendeltünk ilyen jó dolgokat. Nos, nem ritka ételkülönlegességekről van szó, csupán ásványvizekről. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Szilvabefőtt teszt: kiderült, melyik termék a legjobb

A rendes magyar ember fejében a szilva elsőként pálinka formájában jelenik meg és nem befőttként. A tökéletes szilvapálinka tesztet talán a toxikológián tudnánk elvégezni, mert bizony erősen telített a piac és abból egyet sem szabad kihagyni. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Roppanó, esti nasik - vajas kekszeket teszteltünk

Vannak, akik a háztartási kekszekkel is boldogan elvannak, de azért ez viszonylag ritka. Az épp picivel extrább igényeket tökéletesen kielégíti viszont a vajas kekszek világa. Körülbelül 12-13%-os vajassággal rendelkeznek és ezenkívül semmi extra nincsen bennük. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Melyik hasonít leginkább a hagyományos trappistához?- laktózmentes sajtokat teszteltünk

A laktózérzékenység vagy laktózintolerancia a tejben vagy tejtermékekben található tejcukor (laktóz) lebontásának képtelenségét jelenti. Világszerte egészen vegyes, hogy a lakosság mennyire érzékeny erre. A hollandok például 1% körüli, míg ázsiai országok többsége 80-90% feletti eredménnyel rendelkezik. Kis hazánkra többfajta adatot is találni, de valahol 10-35% között lehet talán az igazság, de inkább utóbbi értékhez közel. Ezen felkerekedve kerestünk laktózmentes sajtokat, azon belül is szeletelt trappistákat. Több sajttípus is laktózmentesnek számít érlelésük végett, de mi most csak a trappistákra mentünk rá. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Az eper sejtelmesen figyel csupán a háttérből' - ivójoghurtokat teszteltünk

Nem mindig hozz úgy az élet, hogy amikor az emberre rátör a joghurt ehetnék, azonnal megállhat és kiskanállal bedarálhat egyet. Ezen élethelyzetekre megoldás sokszor az ivójoghurtok világa, amiket ha nem hagyunk sokáig melegen érlelni, akkor szinte bárhol lehúzhatunk egyet három korttyal. Ezt a ligát vettük a héten górcső alá, ami annyit tesz, hogy tíz különböző márka képviselőjét csempésztük a laborba. Egységes pontja a csapatnak, hogy ízesítésük szerint epres az összes. Értékelés során hatványozottan beleszámított a gyümölcs ízének ereje és minősége. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Kicsi gesztenye, kicsi rum és egy csipet megfoghatatlan íz - Gesztenyepüréket teszteltünk

A gesztenyepürét sokan magyar ősleletnek gondolják, hogy az bizony saját kincsünk. A valóság inkább úgy fest, hogy olasz földről származik az egész. Sokan pillanatok alatt elkészíthető desszertként tekintenek rá, mivel egy jó adag tejszínhab, némi passzírozás és kész is. Felkutattunk 7 különböző gesztenyepürét, hogy megtudjuk, melyik szolgál a legjobban a desszert alapjaként vagy éppen a sütemény töltelékéként. ...

0