Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: kajateszt

Cikkek

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Mintha túrós-barackos üdítőt innánk" - Pöttyös túró rudikat teszteltünk

A Pöttyös már jó ideje uralja a túró rudi piacot, de szépen csendben sok üzetlánc megjelent sajátmárkás elképzelésével is. A héten viszont, kicsit szakítva a hagyománnyal nem több márka termékét teszteltük, hanem egy márkára fókuszáltunk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Könnyen túlfőzhető és szétmállik" - gnocchikat teszteltünk

Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Szárazabb, mint bármelyik húsos szalámi" - Vegán termékeket teszteltünk

Szépen lassan mindenki ismeretségi körében lesz valaki, aki vegán. Akárhogy pörgetjük, sokan „divatból” választják ezt az életmódot és nem feltétlen a tudományos oldalát figyelembe véve. Ezt a mozgalmat a piac is remekül támogatja, mert egyre több vegán termékkel találkozunk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Ez már inkább vegyi fegyver" - bolti avokádókrémeket teszteltünk

Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Iszonyatosan puha és rossz ízű" - üveges zöldborsókat teszteltünk

Pisum sativum, alias borsó. Itthon is termesztik előszeretettel, mert például jól bírja a hideget. B és C-vitamin található benne, de mi továbbra sem csaptunk fel Bálint gazda klónnak így maradt a bolti verziók tesztelése. Csakis üveges kivitelben voltunk a héten hajlandóak zöldborsót venni, a konzerv nem játszott. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Előrecsomagolt kukoricasalátákat teszteltünk - ezt vedd meg a rántott hús mellé!

Veszettül egyszerű hozzávalók kellenek csupán egy kukoricasaláta elkészítéséhez, így kicsit megkérdőjelezhető, hogy miért is vannak készre kevert verziók a boltok polcain elrejtve. Majonéz, kukorica, hagyma, némi apróság és szinte kész is. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Hamburger zsemléket teszteltünk - ezt válaszd a húspogácsádhoz!

A burgerek lelke elsősorban a hús, ami középen, ott díszeleg a két félbuci és a köret között. Ezt követően már kicsit hígul a fontossági ranglista, de azért nem mindegy, hogy milyen hozzávalók kerülnek a hús mellé és azok miként harmonizálnak azzal, vagy hogy milyen a buci, amit ugye végig fogunk és harapunk. ...

0

Mit ettem ma

"Minden porcikájában ott érezzük a rettenetes műanyagos mellékízt" - bolti kaszinótojásokat teszteltünk

A kaszinótojások egészen régóta kísérik az emberiség fejlődését, mert az első feljegyzések róla valahol az I. század környékén jelentek meg Olaszországban. A fogás nagyjából megkerülhetetlen, ha svédasztalos vagy hidegkonyhai fogásokat keresünk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Inkább menjünk cukrászdába" - bolti somlói galuskákat teszteltünk

Meglepő, de olyan veszettül nincsen a magyar történelemkönyvekben régóta jegyezve a somlói galuska legendája. Nagyjából az 1950-es években fogant (a Gundel étteremben), a recept és azóta hódít határon innen és túl. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Se hús, se uborka, se semmi" - előrecsomagolt hússalátákat teszteltünk

A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is. ...

0

Fotó/Videó: Horváth András

Mit ettem ma

Kajateszt a Szigeten: hol kapható a legjobb a hot-dog?

A leggyorsabb, legegyszerűbb, olcsó, mégis laktató fesztiválkaja a Szigeten a hot-dog. Idén arra tettük fel a gyomrunkat, hogy megkeressük nektek a legjobbat - és meg is találtuk! ...

0

Mit ettem ma

Teszt! Sajátmárkás cordon bleu viszi a prímet - ezt érdemes megvenni!

Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy sajtos pogácsa teszt - ezt vedd meg, ha nincs időd sütni a vendégeknek!

Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Ezt a halat, mintha átnyomták volna egy turmixon" - tonhal konzerveket teszteltünk

A tonhal a diétázok egyik kedvenc fegyvere, mivel kalóriaszegény, viszont magas fehérjetartalommal bír. Emellett omega3 zsírsav is található benne, ami egy jó darabig úgy volt, hogy egészséges szívünknek, de az utóbb időkben mintha az kezdene róla inkább kiderülni, hogy sokat nem igazán segít rajta. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Van egy műanyagpohár utóíze" - kókuszrudakat teszteltünk

A pénztárak előtt elhelyezett instant diabétesz csapdák tonnaszámra rejtik az édességeket, melyek között rendre ott pihen a kókuszrúd néven terjesztett élelmiszeripari remekmű. Többfajta verziót láthatunk belőle, van, ahol a kókusz dominál és fehér az egész, mint egy hengerelt kókuszgolyó, de van, ahol pont az inverze figyelhető meg, azaz sok kakaós keksz, némi rum és közepén valamennyi kókuszos töltelék. ...

0