Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ahogy azt már megszokhattátok, most is összeszedtük azokat a receptek, melyeket leginkább lekattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén az előző héten. Ha valamelyik finomságot kihagytátok, de most elkészítenétek, akkor itt a kitűnő alkalom, hogy pótoljátok.
Válogatásunkban olyan klasszikus finomságokat gyűjtöttünk össze, melyek fogyasztását szinte el sem tudnánk képzelni kenyér nélkül. Az apropó nem véletlen, hiszen a Pékek Világszövetségének döntése alapján 2001 óta október 16. hivatalosan is a kenyér világnapja.
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
A hagyományos ízek akkor sem maradhatnak el az asztalról, ha szeretünk kísérletezni, újítani. Válogatásunkban a pirospaprikáé a főszerep... klasszikusan vagy éppen újragondolva!
Bár a hosszú, hideg estéknek sok előnye nincs, egyvalamit azért nagyon lehet szereti: amikor hazaérve tetőtől talpig átmelegít minket egy laktató, tartalmas, gőzölgő leves. Krumpli-, bab-, gulyás-, csorba-, gombóc- vagy erőleves, ilyenkor jöhet bármi, ezért össze is szedtünk azt a 15 receptet, melyet jó szívvel ajánlunk nektek az őszi-téli időszakban.
Török Zsuzsa
Jókait a híres babcsuszpájzzal vette le a lábáról felesége, Laborfalvi Róza, így a Jókai-bableves minden bizonnyal a pár balatonfüredi villájában született meg.