Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Számtalan apró jel árulkodik arról, hogy milyen lesz az étel és a kiszolgálás egy-egy étteremben. Ha figyelünk ezekre, akkor elkerülhetjük, hogy szó szerint rossz szájízzel távozzunk a vendéglőből.
Míg az ételallergia nyilvánvaló, gyakran súlyos tüneteket okoz, addig az ételintoleranciát sokkal nehezebb kiszúrni. A laktózérzékenység az egyik leggyakoribb ételintolerancia, azt jelenti, hogy a szervezetünk nem termel elég laktáz nevű enzimet, amely lebontja a tejben található tejcukrot, vagyis laktózt. Ez általában nem veszélyes, de kellemetlen tüneteket okozhat. Mutatjuk, mik ezek!
Ha túlságosan sok sót viszel be a szervezetedbe, azt a tested egyértelműen jelzi. A te feladatod az, hogy észrevedd az intő jeleket, és ha a következő „tüneteket” tapasztalod, csökkentsd le a só beviteled!
Ha túlságosan sok cukrot viszel be a szervezetedbe, azt a tested egyértelműen jelzi. A te feladatod az, hogy észrevedd az intő jeleket, és ha a következő "tüneteket" tapasztalod, csökkentsd le a cukor beviteled!