Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kautz József
Cikk
MME
Otthon is elkészíthetjük a vasárnapi húsleves aranysárga színét adó kis kockákat, így garantáltan nem kerül bele semmilyen mesterséges összetevő.
Kósa Kolos
A hideg napokon bizony jólesik egy tányér meleg, finom leves, ami lehetőleg az immunrendszert is támogatja. Ha pedig még önmagában fogyasztva is tökéletes ebédre vagy vacsorára, nem is lehet kérdés: kell a receptje! Íme, a mi öt kedvenc téli levesünk!
DÖMÖTÖR VIOLA
Egy finom ünnepi leves nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Ebben az időszakban sokan készítenek halászlevet, húslevest, vagy krémlevest. Ha még nem döntötted el, hogy milyet főzöl pontosan, akkor adunk néhány tippet.
Kevés jobb dolgot tudunk elképzelni, mint egy tányér forró, aranyló húsleves. Általában maradunk a klasszikus, nagyiféle receptnél, de néha jólesik új verziókat is kipróbálni.
Aranyló, gyöngyöző, a vasárnap fénypontja - ezt kijelenthetjük. A tökéletes húsleves minden évszakban a családi ebédek kötelező fogása, amellyel mindenkit az asztalhoz lehet csábítani: gyerekeket, férfiakat, hölgyeket egyaránt.
Videó
Kedvenc mértékadó nemzetközi gasztroportálunk, az angol TasteAtlas ismét előtállt egy TOP 100-as listával, amelyben a világ legjobb leveseit rangsorolja. Most sem maradtunk szégyenben: két magyar specialitás is befért a rangos lista első 30 helyére!
Szekeres Lajosné Klári
A csontlevest már ősidők óta ismeri, fogyasztja és használja az emberiség akár leves, alaplé, vagy kocsonya formájában. A csontok és a rajta megtapadt húsok lassú főzésének eredménye zöldségekkel dúsítva egy ízletes, tápanyagdús folyadékot eredményez, ami egy igazi immunerősítőként hat a szervezetünkre.
A leves ízletes, sokoldalú étel, amit minden évszakban élvezet fogyasztani. Az, hogy milyen hőmérsékleten fogyasztva a legjobb, számos tényezőtől, köztük az ízléstől és a leves összetevőitől függ. Táplálkozási szakértők szerint létezik tökéletes tálalási és fogyasztási hőmérséklet.
Leegyszerűsítjük az ünnepi klasszikusokat, hogy a konyhában megspórolt időt a családoddal tölthesd! A hagyományos menük helyett olyan ételeket válogattunk össze, amelyekkel időt spóroltok.
Brendon Ármány
Déri Szilvia, Házisáfrány
Lehet szeretni vagy sem, de azt senki sem vonja kétségbe, hogy a csirke- vagy tyúkhúsleves minden leves alfája és omegája. Készítjük kis és nagy eseményekre, hétvégékre és ünnepekre, gyógyítunk vele náthát és szívfájdalmat. Van belőle csodás, gazdag, telt ízű változat, de ízetlen, halványsárga, ételízesítővel megpakolt menzás rémség is, és mondjon bárki bármit, a legjobban akkor is a nagyi készíti! Déri Szilvi segít megfejteni, hogyan lehet a tiéd is olyan!
Szabó Veronika
A Mindmegette új sorozatában celebek ragadnak fakanalat, hogy elbűvöljenek bennünket főzőtudásukkal. A mai részben Keleti Andrea, táncművész mutatja meg egyik kedvenc fogását, a klasszikus húslevest egy kis gyömbérrel megbolondítva. Érdemes kipróbálni!
Vajon elég a habot leszedni a húslevesünk tetejéről ahhoz, hogy aranyló és átlátszó legyen a végeredmény? Széll Tamás most megmondja a tutit - tippek és trükkök a Bocuse d'Or győztes mesterszakácstól.
Ádám Sándor Árpád
Török Zsuzsa
A ráérős vasárnapi ebédek fénypontját jelentő hagyományos húsleves marhából az igazi. Nem hiányozhat belőle a velős csont, a sok zöldség és a tészta, továbbá legalább ennyire fontos, hogy elegendő időt szánj az elkészítésére.
A Mindmegette előző sorozatából megtudhattuk Mészáros Balázstól, hogyan főzhetünk stresszmentesen az ünnepekre jobbnál jobb finomságokat, idén pedig a Húsiskolával térünk vissza egy többrészes videósorozat keretein belül. Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy miként használjuk fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, Balázs egy igazi profit farag belőled.
A koronavírus harmadik hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás. Összegyűjtöttünk 5+1 immunerősítő tápanyagot, amelyekkel felturbózhatod immunrendszered.