Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A hurkasütés sokaknak okoz fejtörést, ugyanis ez az étek hajlamos sülés közben szétrepedni, vagy akár kidurranni. Pedig a hurkasütés nem bonyolult, csak két fő szabályt kell hozzá betartanunk. Mutatjuk, hogy lesz tökéletes a sütőben sült hurka.
A disznótoros finomságok szezonja az igazi tél beköszöntével, november végén kezdődik, és anak leköszönéséig, február közepig-végéig tart. Ilyenkor készül a hurka, a kolbász, a disznósajt, és mindenféle isteni "disznóság", amit aztán tovább tupírozhatunk egy-egy mártással vagy egytálétellé is alakíthatjuk. Következzen néhány klasszikus recept, a nagyi receptesfüzetéből!
Videó
Szabadfi Szabi, az ország pékje, nemcsak arról híres, hogy elképesztő megszállottsággal dolgozik, tanít és vendégül lát, de nem múló kísérletező kedve is közismert. Most egy olyan bejglivel állt elő, így karácsony előtt pár héttel, amiről a legelfogultabb rajongói sem tudtak egyértelműen nyilatkozni.
Fotó/Videó: Horváth András
Egy disznóvágást vendégként végignézve leginkább bulinak tűnik, mintsem kemény munkának. Köszönhető mindez a jó böllérnek és csapatának, akik míg a vendégsereg szórakozik, addig az irgalmatlanul kemény meló nagy részét el is végzik. Nem hiába, ahol azért vágnak disznót, hogy a füstölőt és a hűtőszekrényt feltöltse a család, ott nincs helye a tétlen kéznek. Mészáros Balázs a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában most ebbe a világba nyújt betekintést receptek és más praktikák formájában.
Németh Miklósné
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.
dr.Sztiv007
A Tasteatlas.com közzétette a top 50 legnépszerűbb magyar fogást, amiért megéri hazánkba látogatni. Mi pedig összegyűjtöttük nektek a lista első 10 helyét elfoglaló finomságok receptjeit. Jó étvágyat kívánunk hozzájuk!
Vass Lászlóné
Advent első hétvégéjén mennyei ízekkel kényeztetnek a karácsonyi vásárok, de hurka-, újbor- és sajtfesztivál is vár!
Sinka Endre
WM
A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével őseink a színhús körén kívül eső állati részeket is fel tudták használni.
A belsőség az egyik legmegosztóbb alapanyag. A gyűjtőfogalom alá tartozó, nem színhús ételek köre sokakban ellenérzéseket vált ki, míg vannak, akik kifejezetten kedvelik ezeket. Elég széles az a réteg is, aki bizonyos belsőségeket kedvel, a többitől viszont mereven elzárkózik. Pedig a belsőségek igen régóta az emberiség javát szolgálják.
CSEH JÁNOS
Hajdu István László
Wagensommer Alexandra