Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Szilveszterkor, amikor éjfélt üt az óra, durrannak a pezsgők. A pezsgő igazi jelképe az Újévnek, a szilveszternek az önfeledt ünneplésnek. Magyarországon a pezsgőkészítés körülbelül az 1800-as évektől van jelen. A pezsgő olyan borszármazék, ahol a második érés már az üvegben megy végbe. Cukortartalom alapján különböző osztályokra sorolhatjuk.
Egyedülálló sikerrel zárta szereplését a Franciaországban megrendezett világversenyen a Hungaria pezsgő egyik "legifjabb" tétele, az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry. Ráadásul nem csak aranyérmet szerzett, hanem óriási szenzációként a világ TOP 10 legjobb pezsgője között végzett a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen.