Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít. Mivel azonban hozzászoktunk ahhoz, hogy a legtöbb élelmiszerhez folyamatosan hozzájuthatunk, így nem is olyan egyértelmű: miért is fontos ez? A szezonális finomságokról Pintér László őstermelő is mesélt, aki a nyári szamóca termés után ősszel tökök termesztésével is foglalkozik.
Emlékszel még a „Ne szórakozz Zohannal” című filmre, amiben a macsó Moszad ügynök még fogat is humusszal mosott? Ez nem volt véletlen, mert kevés olyan krém van, amire annyira rá lehet kattanni, mint a közel-kelet méltán népszerű mezzé-ére. Elkészítése nem túl bonyolult, de, bár egy pofonegyszerű krém, az arab térségben élőknek kicsit olyan, mint a mákos guba a magyaroknak: mindenkinek van pár tuti praktikája, amitől TERMÉSZETES, hogy az ő változata a legfinomabb!
Kovács Erzsébet
Orbán - Marosi
A csicseriborsó már közel 8000 éve megtalálható biztosan Földünkön, ám az utóbbi években lett hatalmas divatja és nem csak a vegetáriániusok körében. A csicseriborsó a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de a héten pont nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet.
Az esti nassolásnak általában nincs jó vége - egyrészt szuperkönnyen felszaladnak miatta a pluszkilók, másrészt pedig nem is alszol olyan jól, ha lefekvés előtt édességet falatozol. Ha mégis vacsora után tör rád a farkaséhség, a cukorka és a chips helyett inkább ezeket fogyaszd!
KIRSCH ANDRÁS
Videó
Ezt a sütőtökös variációt ha egyszer kipróbáltad, nem biztos, hogy valaha máshogy akarod majd elkészíteni! Sütőtökös hummusz, az ősz sláger kencéje! Próbáld ki, készítsd el a videó alapján, érdemes.
A közel-kelet egyik legnépszerűbb mártogatósát rengetegféleképpen lehet variálni, ehhez mutatunk most 4 szuper változatot. Selymesen krémesek, fűszeresek és nagyon finomak!
Kulcsár Tímea Ágnes
Annyi biztos, hogy a fogkezelés, foghúzás nem kellemes procedúra, de addig amíg lágy, tápláló ételeket eszel, nem lesz gond. Kerüld a magos gyümölcsöket, a színes ételeket és az erős fűszereket.
Braun Henriett
A humusz maga a csoda: csicseriborsó konzervből egyszerűen elkészíthető, vas-, C-vitamin és rosttartalma miatt szuperegészséges, ízletes reggeli, vagy előétel, vagy mártogatós, vagy kence. Próbáljátok ki a Mautner Zsófi-féle változatot - garantáltan isteni!
Vitai Kati
A csicsóka egészséges, finom főzve, sütve, sőt nyersen is, előnye a krumplival szemben, hogy cukorbetegek is ehetik. Videónkban langyos csicsókasaláta készítését mutatjuk be Mautner Zsófival!
WM
A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb hüvelyesünk, holott finom, tápláló, laktató, egészséges és számtalan fogást készíthetünk belőle.
Mozzarella
Egyhetes társasutazáson voltunk Szíriában. Csodaszép dolgokat láttunk. Damaszkuszt, a modern nagyvárost, Bosrában megnéztük az óriási római színház maradványait, Oszlopos Simeon kolostorát, Palmyrát, a sivatag királynőjét, az aleppoi bazárt, és még hosszan lehetne sorolni, mennyi szép látvány zsúfolódott be az egyhetes utazásba.