Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Kósa Kolos
Mártások és szószok nélkül nem beszélhetünk gasztronómiáról. Az öt alapmártás – melyek a francia konyhából indultak világhódító útjukra – közül a hollandi mártás elkészítését mutatjuk be, hiszen úgy tartják, hogy ennek a mártásnak az elkészítéséhez kell egy kis konyhai tapasztalat. Ez azonban senkit ne riasszon el a készítésétől, mutatjuk, hogyan lesz krémes és selymesen lágy a hollandi mártás!
Déri Szilvia, Házisáfrány
A hollandi méltán az egyik legnépszerűbb alapmártás. Selymes textúrájával, enyhe savasságával, és csodás színével a zöldségektől a halakig rengeteg ételre felteszi a koronát.
Videó
Ha egy igazán harmonikus tavaszi ételt készítenél, nézd meg videóreceptünket, és próbáld ki a spárgát roston sült csirkével és hollandi mártással.
Ha feldobnád egy kicsit a klasszikus sült húst, akkor a következő mártásokat érdemes kipróbálnod! Válogatásunkban olyan házi készítésű szószokat gyűjtöttünk össze a gombamártástól kezdve a birsalmaszószon át a lilahagymalekvárig, amikkel még jobban fog csúszni a sült hús.
Lovranits Miklós
Ha van ízig-vérig tavaszi zöldségünk, akkor a spárga az. Van belőle fehér és zöld, egyik finomabb, mint a másik, de a zsenge zöld az, amire most igazán érdemes odafigyelni. Rengeteg finomság készíthető belőle, mi most a legegyszerűbbet mutatjuk meg, az igazi klasszikust, amit nem véletlenül találtak ki úgy, ahogy. Következzék tehát a spárga hollandi mártással!
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Most megmutatjuk, hogy készítsd el a három alapmártást, ami talán nélkülözhetetlen a kedvenceidhez!
Ludányi
Török Zsuzsa
Itt a spárgaszezon, kötegekben kelletik magukat a fehér és zöld sípok. Ismerd meg közelebbről a fejedelmi zöldséget, hogy fantasztikus fogásokat remekelj!
Egy jó mártással feldobhatjuk a legegyszerűbb sültet és a párolt zöldséget is, és igazi konyhaművészeti remekeket alkothatunk, így nem árt, ha ismerünk néhányat. A négy alapmártás közül az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb a hollandi szósz, ami tényleg számos ételhez passzol. Következzen az alaprecept, és néhány olyan fogás, amit tökélyre fejleszt a hollandi!