Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
A hús az egyik alapvető élelmiszer. Idehaza csirkéből és sertésből fogy a legtöbb, és mivel drága mulatság kidobni a húst, ha rossz vagy megromlik, érdemes odafigyelni a vásárlás során arra, milyen alapanyagot is veszünk. Ebben segít a profi magyar hentes!
A csirkemell az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban vásárolt húsféle, ám a tökéletes mellfilé kiválasztása nem is olyan egyszerű mutatvány. Egy profi hentest kérdeztünk arról, mire érdemes odafigyelni húsvásárlás során.
MME
Ahogy a mondás tartja: aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik. Ha idén te sem szeretnéd kihagyni a lakomát, akkor tarts velünk a HúsSzabóságba, ahol annak jártunk utána, a liba melyik részéből mit érdemes készíteni.
Annyira felgyorsult világban élünk, hogy sokszor már azt is nehéz felidézni, hogy 10 évvel ezelőtt hol, mit és milyen körülmények között vásároltunk, nemhogy 40-50 évvel ezelőtt. Így nem csoda, hogy a Z generáció csak nehezen, esetleg kortörténeti lenyomatok alapján tudja elképzelni, milyen volt egy bevásárlás például a vasárnapi ebédhez a plázák és a szupermarketek kora előtt. Újra a Fortepan mesés világába ástuk magunkat.
Videó
Mire kell figyelni, ha húst pácolunk? Mi a különbség a száraz és a nedves pác között? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Gábor hentes mindenre választ ad - ma a húsok fűszerezéséhez és pácolásához ad elengedhetetlen tanácsokat.
Mire kell figyelni, ha darált húst vásárolunk? Egyáltalán milyen ételhez, milyen hús illik? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Gábor hentes mindenre választ ad - ma a megfelelő darált hús kiválasztásához és felhasználásához ad elengedhetetlen tanácsokat!
Hogy mire is van szükség a húsfilézéshez? Mindössze 4 dologra: egy jó éles késre, egy jó vágódeszkára, némi elszántságra - és egy pár ragtapaszra. Hogy ez utóbbira ne legyen szükség, lessétek el a fortélyokat Rotyis Gábor hentestől! Húsfilézés a csirkemelltől a hosszúkarajig.
A Mindmegette új sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes ma abban segít, hogyan bontsunk szét egy egész csirkét, ha egy kedves vidéki rokon egy gyönyörű, sárga bőrű, tanyasi példánnyal lepne meg bennünket!
A Mindmegette új sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes a grillezési és tárolási fejtágító után, ma abban segít, hogyan válaszdszuk ki az ideális húsboltot, ahol várhatóan nem ér bennünket csalódás!
Le kell mosni a húst, ha hazavisszük a boltból? Meddig tárolható a hűtőben, és lecseréljük a bolti csomagolást? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Rotyis Gábor hentes mindenre választ ad.
Akár a vasárnapi ebédhez készíted a rántott húst, akár egy jó pörköltet szeretnél főzni, nem mindegy, hogy hol és milyen húst veszel hozzá. Mire kell figyelni, ha húst vásárolunk? A sertésnek melyik részéből milyen ételeket készíthetünk? Hogyan daraboljuk fel a csirkét? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Rotyis Gábor hentes mindenre választ ad.
Különleges kiadvánnyal ajándékozza meg a háziasszonyokat karácsonyra a SPAR. A Nagy Húskönyv részletesen bemutatja, amit a friss húsokról mindenkinek tudnia kell, emellett hasznos tanácsokkal, receptekkel és tippekkel segíti a legfinomabb fogások elkészítését.
Benke Anna
Igen, persze, van, hogy vendégségbe jön a család, vagy a barátokat akarjuk elkápráztatni egy fenséges steakkel. Ilyenkor beírjuk a keresőbe, hogy „a legjobb hentesek”, és máris kiderül, hol tudjuk beszerezni a város legízletesebb bio szürkemarhaszeletét vagy a legautentikusabb módon feldolgozott bárányt.
Négy hentesüzletben összesen egytonnányi húst foglalt le és semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy összehangolt akció során.