Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: házisáfrány

Cikkek

Praktikus

Így számold át az élesztős recepteket kovászosra

Ha valaki rendesen beleássa magát a kovászolásba, óhatatlanul eljut arra a pontra, amikor ki akar próbálni olyan kelt tészta recepteket is az új módszerrel, melyeket eddig élesztővel készített. A mennyiségek átszámolása elsőre ijesztőnek tűnhet, de némi matektudással könnyebb, mint gondolnád. Déri Szilvia, Házisáfrány segít ebben. ...

0

Alapételek

Retró túrógombóc - így lesz olyan, mint a nagyié

A túrógombócért szinte mindenki rajong! Lehet csodásan remegős, enyhén vaníliás és citromos, vagy ropogós, esetleg vajas, de az aranyszínű morzsásat is imádjuk. Ám van, hogy hiba csúszik a gépezetbe, és egy unalmas ízű, cipőtalp keménységű rettenet lesz belőle. Déri Szilvi, azaz Házisáfrány, most megmutatja, hogyan kerüld el a kudarcot, ha házi gombóckészítésre adnád a fejed. Az ördög itt is a részletekben rejlik. ...

0

Alapételek

Így készíthetsz kovászt házilag - lépésről lépésre!

A kovász elengedhetetlen hozzávalója a kovászos kenyereknek és pékáruknak. Sokan nem mernek belevágni az elkészítésébe, pedig megéri! Déri Szilvia, alias Házisáfrány segít abban, hogyan fogjunk neki otthon, illetve elmondja, milyen hibákba ütközhetsz a kovász készítése során. ...

0

Alapételek

Így lesz tökéletes az amerikai palacsinta lépésről lépésre

Házisáfrány rovatunk háziasszonyánál, Déri Szilviánál hétvégéken a gyerekek mindig amerikai palacsintát követelnek reggelire. Szokott próbálkozni, mindig felajánl mást, hátha le tudja cserélni időnként a pancake-t egy jó bundás kenyérre, de nem, mindig az kell nekik. Szilvi most egy titkos receptjét ossza meg veletek. ...

0

Érdekességek

Ez a tökéletes petrezselymes krumpli titka

Sosem hittem volna, hogy valaha cikket írok egy olyan egyszerű ételről, mint a petrezselymes újkrumpli. Ennek apropója most az, hogy a napokban Szonja barátnőm mesélte, hogyan is készítette el ebédre ezt a szuper fogást a családnak. ...

0

Alapételek

Így készül a tökéletes ropogós héjú házi rozskenyér

A rozskenyér sok szempontból jó választás: például, mivel magas a rosttartalma, gyorsabban elkészül a kovász hozzá, egészségesebb és jobban eltelít, mint a fehér kenyér. Ha kedveled a kicsit diós, savanykás ízvilágot, imádni fogod! És itt jön a tuti recept Déri Szilvi, azaz Házisáfránytól! ...

0

Praktikus

Nem férsz a konyhában? Így válassz edényeket, hogy megelőzd a káoszt

Ha vendégségben járok és kinyitogatom a konyhaszekrény ajtajait, - mert hát van egy ilyen rossz szokásom, ami a szakmai kíváncsiságomból ered - vagy félig üres polcokkal szembesülök jellemzően a frissen elvált férfi haverjaimnál, vagy éppen az ellenkezőjével a családosoknál. Ott annyira zsúfolt szekrényekkel találkozok, hogy nézelődés közben nagy eséllyel a fejemen landol egy serpenyő. ...

0

Alapételek

Ha már unod a hagyományos panírt: csirkefalatkák tempura tésztában

Van pár olyan „aduász” étel, amit mindenki szeret, akárhogy legyen is elkészítve. Ilyen étel például a csirkefalatka, amire legyen akár sütve, akár rántva, akár grillezve, boldogan ugrik rá az egész család. Déri Szilvi, vagyis Házisáfrány most egy mennyei, ropogós és izgalmas panírt mutat meg nektek. ...

0

Praktikus

Ültess fűszernövényeket! 7 tipp a gondozásukhoz és felhasználásukhoz

Nyakunkon a tavasz, és vele együtt a kertészkedés hosszú és boldog hónapjai. A melegedő napokkal elérkezett az, amire egész télen vártak a főzni szeretők, azaz végre ki lehet ültetni az illatos fűszernövényeket a szabadba, és élvezni, ahogy gyarapodnak és bokrosodnak, ahelyett, hogy végignéznénk a boltban vásárolt, téli lakásban tárolt, cserepes fűszernövényeink lassú agóniáját. A fűszernövények fantasztikusan festenek, bárhol is tartjuk őket, nem beszélve arról, milyen csodás érzés, amikor a frissen készült ételre rádobunk egy marékkal a „saját termésből”! ...

0

Alapételek

Így készíts házi csirkemáj pástétomot percek alatt!

Vannak azok az ételek, amiket mindig a boltban vettél, és emiatt azt hiszed, biztos rettentő nehéz őket elkészíteni, de még az is lehet, hogy ezek a gyári dobozukban „teremnek”. Aztán amikor nekiállsz, kiderül, hogy nincs is benne semmi macerás, és a házi változat ezerszer finomabb, mint a gyári. Ilyen például a tényleg villám tempóban elkészülő csirkemájas. A bolti májasok nagyja drága, és soha nem terül ki róluk, mégis mi minden lehet bennük a májon kívül. Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger szuper májpástétom receptet mutat nektek. ...

0

Alapételek

Görög spenótos rizs, a tavaszi energiabomba

Lassan öt hét a karantén után emelje fel a kezét az, aki nem kezdi unni a „hogyan használd fel a felhalmozott lisztet” posztokat! A tavasz különben is a méregtelenítésről szól, ilyenkor mindennél fontosabb, hogy az ember minél több zöldséget egyen. Az, hogy ritkábban járunk mostanság boltba, egyáltalán nem indok az ellenkezőjére, sőt! Az egészséges ételek pedig nem kell, hogy ízetlenek legyenek! ...

0

Érdekességek

Mi és hogyan kerüljön a fűszerpolcra? Hasznos tippek nem csak kezdőknek

Fűszereink adják az ételek ízének sava-borsát - ez az állítás ritkán értelmezhető annyira szó szerint, mint ebben az esetben. Igaz, ilyen-olyan fűszerek minden háztartásban vannak, ám nem mindegy, milyen szempontok szerint vásárolja őket az ember, mint ahogy az sem, hogyan és meddig tárolja azokat. ...

0

Praktikus

Kés-kisokos: a tökéletes vágószerszám 8 titka

Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés. ...

0

Érdekességek

6 bevált tipp, mit hogyan tárolj a mélyhűtőben

Van, akinek csak egész pici mélyhűtő rekesze van, és van, aki egész ládákkal operál. Az azonban biztos, hogy tök mindegy mekkora a fagyó kapacitása, tuti, hogy nálad is tele van, és ha valami új dolgot veszel, csak komoly logisztika után tudod azt préselni. Pedig ha a fagyasztódat rendeltetésszerűen használnád, nem kellene tele lennie. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger most ebben a témában ad néhány jó tanácsot. ...

0

Húsvét

Céklalében áztatott töltött tojás, amit kár lenne kihagyni

Az idei húsvét egészen biztosan csendesebb lesz, mint az eddigiek, de ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit sem kell megünnepelni! Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger is nagyon készül. Hozott is nektek egy tuti töltött tojás receptet. ...

0