Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Dr.Gondek Károlyné
Cikk
Mindmegette
A leveskockákban koncentráltan találhatók meg a zöldségek és fűszerek zamata, ami sokat ad az ételek ízéhez, ám a bolti változatok a természetes összetevők mellett számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amit viszont nem biztos, hogy jó bevinni a szervezetünkbe. A házilag készített kockákba még tartósítószer sem kell, mégis hónapokig eláll.
Otthon is elkészíthetjük a vasárnapi húsleves aranysárga színét adó kis kockákat, így garantáltan nem kerül bele semmilyen mesterséges összetevő.
Videó
Az első adventi hétvége a legtöbb családban az otthon csinosításával telik. Az ünnepre hangolódás egyik fontos eleme ugyanis a lakás dekorálása; ahogy a lelkünket, úgy a lakásunkat is szeretjük ünnepi díszbe öltöztetni. Ehhez mutatunk most néhány egyszerűen megvalósítható ötletet.
Ha nem akarsz vagy tudsz piacra szaladni egy-két kiló savanyú káposztáért, a boltit pedig nem szereted - nincs más hátra, mint, hogy elkészítsd a saját, házi savanyú káposztádat! Ne gondold, hogy fél mázsa káposzta és egy 30 literes hordó kell hozzá! Elég egy nagy befőttes üveg és egy fej káposzta ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény!
A nyári hőségben semmi nem esik jobban egy nagy pohár jéghideg üdítőnél! A jegestea nem véletlenül az egyik legkedveltebb válfaja - bár azt kevesen tudják, hogy házilag készítve ezerszer jobb lesz, mint a bolti - nem is beszélve az áráról! Mutatunk, most három teljesen különböző ízvilágú variációt - mindet érdemes kipróbálni, amíg tart a nyár!
A nyár beköszöntével mindenki örül a jó időnek, a napsütésnek, szeretnénk minél több időt kint tölteni. Ám a darazsak megjelenése a kertben és a ház körül beárnyékolhatja a boldog, önfeledt, szabadban töltött pillanatokat. Ám az idegesítő kis zümmögők jelenléte nem kell, hogy elrontsa a nyári kikapcsolódást. Vesd be ellenük házi praktikáinkat, és élvezd zavartalanul a kertben, teraszon töltött időt!
Ezt a gyros tálat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, a végeredmény pedig legalább olyan laktató és mennyei, mintha étteremben vásárolnád. Miután kitálaltuk a húst, a krumplit és a friss zöldségeket, a joghurtos öntettel az egészet nyakon öntjük, ízlés szerint pedig mehet rá a hagyma és a csípős szósz. Érdemes kipróbálni!
Vannak azok az ételek, amiket mindig a boltban vettél, és emiatt azt hiszed, biztos rettentő nehéz őket elkészíteni, de még az is lehet, hogy ezek a gyári dobozukban „teremnek”. Aztán amikor nekiállsz, kiderül, hogy nincs is benne semmi macerás, és a házi változat ezerszer finomabb, mint a gyári. Ilyen például a tényleg villám tempóban elkészülő csirkemájas. A bolti májasok nagyja drága, és soha nem derül ki róluk, mégis mi minden lehet bennük a májon kívül. Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger szuper májpástétom receptet mutat nektek.
Bizonyára sokan szerettétek gyerekkorotokban a törökmézet. Nem is gondolnátok, hogy ezt a tömény cukros édességet otthon is mennyire egyszerű elkészíteni. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger ebben segít most nektek.
A boltokban most hiánycikk az élesztő, ugyanakkor nem szeretnél lemondani a finom kenyérfélékről? Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány ezúttal egy élesztőmentes pita receptjét osztja meg velünk, ráadásul még tippeket is ad ahhoz, hogy miként készíthetsz a pitából mennyei vacsorát!
A Túró Rudi örök kedvenc, nincs olyan, aki ne szeretné ezt a klasszikus édességet. A boltokban kapható túrós finomságot házilag is elkészítheted, sőt, több olyan desszertet is mutatunk, amit a Túró Rudi ihletett a palacsintától a túrópöttyig.
A csirke tikka masala a világon mindenhol ismert indiai fogás, amit ezerféleképpen készítenek eredeti hazájában is. Mi most egy szuperegyszerű, otthon is könnyedén elkészíthető változatot mutatunk, ami nem igényel különösebb manővereket a konyhában, így a kevésbé gyakorlottak is bátran nekiállhatnak, ha valami különleges fűszeres fogásra vágynának.
A karácsony és a WC papír nem tűnik két egymáshoz passzoló dolognak, de most bebizonyítjuk, hogy nagyon is azok! Éljen az újrahasznosítás és a kreativitás!
A pizza lelke a jó tészta, de az sem mindegy, hogy mi van a tetején. A pizza azért jó választás ebédre, vacsorára, uzsonnára, mert úgy készítheted el, ahogy akarod: sok hússal, hallal, vagy épp négy féle sajttal. A megoldások és variációk végtelensége teszi színessé és szerethetővé az olaszok specialitását.
Felcsiki Tünde
Nem kell feltétlenül boltba menned, ha valamilyen növényi itallal szeretnéd ízesíteni a kávét, vagy a reggeli zabkását abba áztatnád be. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője elmondja, hogyan készíts otthon mandulaitalt.