Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A tartár éppen az a mártások között, amit mindenki egy picit másképp készít el: van aki több mustárral és borssal, kicsit karaktersebben, van, aki savanykásabban, több citromlével, és van, aki sok tejföllel, selymesebben szereti.
Cikk
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha fehér spárga, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer hollandi mártást csinálunk hozzá, de olyakor előfordul, hogy nincs kedvünk gőz fölött öntögetni az olvasztott vajat a tojáshoz, azon izgulva közben, hogy túlfőzzük. Nos, ha nem akarunk a hollandival vesződni, a spárgát akkor is fel tudjuk öltöztetni, akár egy szexi, fűszeres házi majonézzel.
Ádám konyhája
A karácsony kellős közepén bármilyen váratlan szituációban jól jöhet egy laza majonézes saláta, na meg a közelgő szilveszterrel is simán számolhatunk vele. Feltuningolhatunk hidegtálakat, de akár klasszikus köretként is alkalmazhatjuk. Szezonális kedvenceink rovatunkban így hát nem véletlen, hogy egy isteni franciasalátát hoztunk nektek házi majonézzel kolléganőnk, Somogyi Bea tolmácsolásában. Teszteljétek le ti is!
A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Mi történik akkor, ha túlságosan folyékonyra sikerül a házi majonézünk?
Wagensommer Alexandra
DÖMÖTÖR VIOLA
Lengyel Jánosné
Baloghné Kele Judith
KIRSCH ANDRÁS