Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha egy kedves, gyümölcsös és a termőhelyet kifejező bort keresünk, akkor érdemes elidőzni a hárslevelű palackjai előtt. Ez a szőlőfajta megérdemli, hogy felfedezzük a különböző arcait, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy milyen ritkasággal van dolgunk, ha hársat kóstolunk.
A Tokaji borvidék évszázadok tradícióit őrzi. Mind a mai napig fontos szerepet töltenek be a hagyományos bortípusok – szamorodni, aszú, máslás, fordítás, eszencia –, és egyedülálló abból a szempontból is, hogy itt csupán hat meghatározott szőlőfajta engedélyezett.
Top100 Bor
Főzés közben te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen bor illik az ételhez, vagy esetleg azon, hogy magát az ételt lehet-e és ha igen, akkor milyen borral ízesítsd? Új sorozatunkban, a Mindmegette Borklubban választ kapsz ezekre a kérdésekre. Május bora a hárslevelű volt. Árendás Eszter a Zsadányi Pincészet vezetője egy isteni töltött padlizsánt készített, amelynek raguját az egyik legismertebb magyar fehérborral ízesítette.
A hárslevelű egyike azoknak a szőlőfajtáinknak, amelyek miatt a borkedvelők a világ másik végéről is hazánkba utaznak. Épp itt az ideje, hogy mi is felfedezzük a borait! Most három különböző stílusú hárslevelűt veszünk sorra.