Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Ildikó Anita
Cikk
MME
Aranygaluska, somlói galuska, zserbó - mind olyan sütemény, amiket bár nagyon imádunk, mivel kissé macerás elkészíteni, csak rikán vágunk bele. Persze olyan is van, hogy valamilyen ételallergiánkra derül fény, és le kell mondanunk a valamiről, amit addig imádtunk. Szerencsére a találékony házi cukrászok szinte mindennek kitalálták már az egyszerűbb/olcsóbb/mentes változatát. Mutatjuk a legjobb hamis 11-est!
A köles, többnyire köretként, vagy legfeljebb salátaalapanyagként jut eszünkbe, pedig rendkívül sokoldalú gabonaféle, hiszen isteni desszertek is készülhetnek belőle! Ráadásul gluténmentes, így ha ilyen típusú intoleranciád van, de nem akarsz lemondani a túrógombócról, a beowniról vagy az epertortáról, akkor készítsd el kölesből!