Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Wessely Márta
A magyar konyha nélkülözhetetlen fogása a halászlé, és bár elkészítési módja tájegységenként eltérő, közös jellemzője, hogy nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Halászlé körkép Bajától Szegedig!
Ritkán eszünk halat, de karácsonykor azért a legtöbb családnál a halászlé mellett szerepet kapnak a különböző halételek is. Néhányat mutatunk most ezek közül, a klasszikus rántott haltól a különlegesebb halas fogásokig!
Morzsálós Mirza
Bár teljesen másképp készül Baja, Szeged és a Balaton környékén, a halászlé szinte egyetlen magyar család karácsonyi menüsorából sem hiányozhat! Ezért össze is gyűjtöttük a kedvenc receptjeinket, hátha valaki idén kipróbálna egy egészen új variációt.
Fülöp Sándor
Néha jó, ha teret engedünk a kreativitásunknak és a kísérletező kedvünknek a konyhában, mert új családi kedvencek születhetnek - mondjuk két megszokott fűszer szokatlan párosából.
Ezt a klasszikus tésztaételt az olaszok csak puttanesca-nak hívják, telis-tele van jellegzetes pikáns, fűszeres, olaszos ízekkel. A puttanesca eredetileg szardellából készül, de tőkehallal még finomabb. Ha gyors és izgalmas vacsorára vágytok, mindenképp próbáljátok ki - most megmutatjuk, hogyan készül, lépésről-lépésre!
Kard Sándorné
Ráhel
Szeretjük a rántott csirkét. Tulajdonképpen minden rántott dolgot – a halat, a sajtot, a karfiolt, a céklát, a tökféléket, még a répát is, de legjobban mégis a csirkét. Épp csak egy apró probléma van vele: nem szeretek rántott húst készíteni. Egyetlen fázisát sem: a hús szeletelését, a klopfolást, a panírozást és a sütést sem. Ahogy haladunk előre a munkával, annál kisebb bennem az öröm – egészen addig, míg a fogyasztásra nem kerül a sor, mert akkor már nagyon elégedett vagyok. Nem is beszélve az ifjurakról. De szerencsére rájöttünk hogyan tehetünk mindenkinek kedvére. (Nem, nem a boltban vesszük meg :) Kitaláltuk a rántott csirke kupont!
KISS NOÉMI
Surányi Mária
Sinka Endre