Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ahhoz már hozzászoktunk, hogy vannak „felnőttbarát" szállodák, ahol gyerekek nélkül pihenhetnek a csendre és nyugalomra vágyók. Arra azonban, hogy egy étterem is kitiltsa a gyerekeket, még nem volt példa – egészen mostanáig.
A dolgos-iskolás-otthonmaradós hétköznapok legnagyobb kihívása a családetetés, azon belül is a gyerekek, néha valóban kissé szélsőséges ízlésének megfelelve. Időnk sincs, és néha már ötletünk sem, mi az ami a család minden tagjának kedvére vakló lehet, vagy legalább egy olyan alternatíva, amivel nem kell még egyszer egy órát a tűzhely mellett tölteni. A következő kaják olyanok, amelyek gond nélkül átcsusszannak a családi szavazóbizottságon, és elkészítésük, de legalább is az előkészítésük valóban nem több 30 percnél.
Videó
A Songoku bomba fantázianévre hallgató töltött zsömlés finomság kitűnő választás lehet, ha a gyerkőcnek szeretnél valami gyors reggelit, vagy vacsorát készíteni, ám a világért sem tudod az asztalhoz ültetni. Gyorsan könnyűt rovatunkban most ennek az elkészítését mutatjuk be, ha pedig további gyerekbarát fogások után kutatnál, akkor keresd a mindmegette.hu-n a Repeta rovatot, ahol sok-sok ötlet és recept vár még megvalósításra.
Gyerekkorunkból fanyalogva emlékszünk rá, de szülőként most visszasírjuk - mi az? A menza. A műintézmény, ami biztosítja a dietetikusok által jóváhagyott reggelit, ebédet és uzsonnát szemünk fényének, mindezt ráadásul kb. 400 forintért/nap. Na, ezt csináljuk utána! Van egy jó hírünk: nem könnyű, de nem is lehetetlen. Gyerekbarát receptekkel, ebédötletekkel és konyhai praktikákkal megpakolt új rovatot indítunk, hogy a "mi lesz ma az ebéd?" kérdéstől ne ránduljon görcsbe a szülői gyomor!
Szaladgáló, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar - a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehess csemetéiddel étterembe.
Török Zsuzsa
Már a picik is szívesen segédkeznek a konyhában. Kezdetben játéknak tekintik a főzőcskét, ám ahogy cseperednek, egyre ügyesebben a kezed alá dolgoznak, miközben megismerik az alapanyagokat és megtanulják a sütés-főzés alapjait.
A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz összeállításában külföldi szaktekintélyek is segítenek minden évben. Idén a 3 Michelin csillagos Da Vittorio étterem séfje, tulajdonosa, Enrico Cerea tesztelte a magyar éttermeket. Megtudtuk tőle, hogy Olaszországban a gyerekeket sok étteremben becsben tartják, náluk is minden vasárnap teljesen más az étterem hangulata. A szakember szerint neveletlen gyerek nincs, csak neveletlen szülő, aki nem tanítja meg rendesen gyerekét arra, hogy jót egyen, jól egyen, étteremben egyen.
Ha a gyerek étkezéséről van szó, a szülőknek sokszor minden kreativitásukat latba kell vetni, hiszen a vonzó, jópofa, játékos külső minden kicsinél nyerő. Segítünk, és mutatunk 4 szendvicset, melyet bármelyik lurkó boldogan visz iskolába.
3 szuper hely Budapesten és Cegléden: ide menj, ha szálkamentes halazót, bababarát könyves kávézót vagy trendi patinás cukrászdát keresel!
Babiczky-Pfliegel Dóra
Van egy titkom. Szeretem a magyaros konyhát. És az olaszosat. És a franciát. A legtöbb nemzet konyháját szívesen kóstolom, és, amit csak lehet át is veszek. Az elmúlt hetekben a legnagyobb sikere a provence-i marharagumnak volt. A férjem szerelmi vallomásnak veszi, a gyerekeim a tányért is kinyalják, ha ezt készítem.