Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bár a grillszezon idén egy kicsit még várat magára, de az biztos, hogy megérkezik, és akkor nem árt, ha képben vagyunk, mit, hogyan, mivel tudunk a szabadban sütni-főzni. Itthon a legnépszerűbb évszázadok óta a bográcsozás, ám az utóbbi években a tárcsázás is egyre inkább jelen van a kerti partikon. Nézzük, mik a legfontosabb alapszabályok a két merőben különböző ételkészítési technikánál.
Az időjárás-előrejelzést elnézve nem túl sok jót ígér a meteorológia hétvégére. Hideg nem lesz, ám eső annál inkább előfordulhat. Szóval ha a szabadban terveztél főzni, készülj azzal az eshetőséggel is, hogy csapadékos lesz a hétvégi kerti parti, így nem árt bebiztosítani magad néhány konyhakompatibilis ebédnek való recepttel is.
Végre eljött az idő, hogy megnyissuk a grillszezont! Ahhoz, hogy a szabadban sütögetett ételekkel elkápráztassuk a családot és a vendégeket, meg kell találnunk hozzá a tökéletes eszközt. Szakértő tanácsaival segítünk a megfelelő grillsütő kiválasztásában.
Az ízletes, nyári színekben pompázó pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyod a húst sütés előtt. Nem véletlen, hogy ez a kaja a grillpartik egyik kedvenc fogása, hiszen viszonylag egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig mennyei!
A grillezés népszerű időtöltés, amely májustól szeptember végéig számtalan embernek nyújt könnyed hétvégi programot. Szerencsére ma már igazi kultúrája is kialakult ennek a népsportnak, és a kereskedelemben az eszközöktől, alapanyagoktól kezdve a fűszerekig, olajokig minden hozzávaló kapható. A programhoz választandó italok terén azonban mintha még lenne lemaradásunk – véli Schieber Anita, aki szerint néhány egyszerű szabály betartásával új gasztronómiai szintre emelhetjük a megszokott hétvégi grillezést.
Bár a Szentiván-éj ami tulajdonképpen az év legrövidebb éjszakája, és csillagászati nyár évezredes ünnepe is egyben, idén egy szép szerdára esik, ám közelsége remek alkalom arra, hogy már most hétvégén bulizzunk egy hatalmasat, tábortüzet gyújtsunk, együnk, igyunk, ünnepeljünk! Adunk is néhány receptet hozzá, hogy az év egyik legrövidebb éjszakája egyben az egyik legjobb is legyen!
(x)
Gondolj egy pillanatra a kedvenc éttermedre! Lehet az egy klasszikus, luxus steakhouse, egy eldugott, hangulatos kis olasz falatozó, vagy akár az az étterem, ahol azt a lélegzetelállító Seefood Pad Thai-t készítik... Mindegyik megadhatja időnként azt, amit igazán szeretsz: közeli barátaiddal és a családtagjaiddal megosztani a kényelmes környezetet és a fantasztikus ételeket élvezetét.
A piruló húsok fűszeres aromája a kertvárosokban egyúttal a csábító nyári esték illata is. Azt jelenti, előkerültek a grillek, kezdődhet a kültéri sütés. Ha csupán arasznyi balkonja van, akkor is érdemes belevágnia, mert a szabadtéren sült étel íze egyszerűen utánozhatatlan!
SB
Megosztó étel a csirkeszárny, van, aki odavan a pácolt, ropogósra sült darabokért, van, aki lenézi, mert olcsó és nem színhús. Pedig változatosan elkészíthető, gyorsan elkészül, grillezéshez is remek.