Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig. A szezon beköszöntével még inkább előtérbe kerülnek a paprikából készült fogások és köztük a nagy kedvenc, a lecsó is. Holott az étkezési paprika a grillszezonban is remekül megállja a helyét, érdemes grillezve is megkóstolni.
Miért finomabb mindig a nyársra tűzött étel? Nos, talán azért, mert számtalan módon elkészíthető, így soha nem válik unalmassá, nem mellesleg az ízek a sütés közben összeérnek. Készíthetünk nyársat szabadtűzön, grillezve, de a sütőben is. Mutatjuk a legjobb tippeket, és hozzá 9 szuper receptötletet.
Nevezhetjük sasliknak, sőt kebabnak is, húsnyársnak és rablóhúsnak, a közös egészen biztosan az, hogy nagyon gyorsan készíthetünk a grillen csodásan finom nyársakat. Nem mellesleg az aktuális hangulatunk szerint variálhatjuk a felszúrt alapanyagokat. Cikkünkből 5 olyan tényre derül fény, amit eddig talán nem is tudtál erről az ételről.
Gallicoop
Gondoltad volna, hogy grilltárcsát már 100 éve is használtak? Pedig így van. S miért érdemes ezen készíteni az ételeket? Számos nyomós érvet sorolhatnánk hozzá. Ami biztos, hogy a használata nagyon egyszerű, és parádésan finom kajákat készíthetsz rajta. Íme minden fontos infó, amit a tárcsán sütésről tudni érdemes.
Fotó/Videó: Móricz István
Hoztunk egy szuper grillezett barackos salátareceptet, ami sonkával és mozzarellával kiegészítve egy isteni nyári finomság. Ha egyszer megkóstoljátok, utána tuti, hogy nem marad el a repeta. Egy grillvacsora alkalmával telitalálat, de akár egy könnyed főfogásként is tálalhatod.
Mi illik hozzád: inkább kolbászt süss, vagy próbálkozz ínyencségekkel? A grillhoroszkóp irányt mutat – nézd meg, a különböző csillagjegyek szülöttei milyen sütögetésen érzik leginkább jól magukat!
A zsenge csöveken sorakozó roppanós, tejes kukoricaszemek rövid idő alatt megpuhulnak a fazékban vagy az izzó parázs fölött. Ha ennyit sem bírsz várni, próbáld ki a mikrós trükköt!
A nyár nem múlhat el szabadtéri grillezés nélkül. Ám a grillpartik a gyerekek számára nem különösebben izgalmas események. S hogy ne csak a telefonokat nyomogassák egész nap, hanem a lehető legjobban érezzék magukat a felnőtt társaságban, 7 szuper ötletet gyűjtöttünk össze. Mindegyiket nagyon praktikus és hasznos. Íme!
A grillezés nagyszerű program egy forró nyári napon, de veszélyeket is rejthet kedvenc kisállataink számára. Nemcsak a tűz, hanem a grillezett étel, vagy akár a hulladék közül kiguberált kukoricacsutka, fagylaltpálcika is ártalmas lehet a kutyádnak. Magasra rúghat az állatorvosi számla, ha nem figyelünk rá! Tippjeinkkel kutyusod biztonságban lesz.
A közelgő Szent Iván-éj remek alkalom egy különleges kerti partihoz, ezért adunk is pár tippet, hogyan lesz felejthetetlen a buli. Nektek már csak annyi a dolgotok, hogy meghívjátok a barátokat.
Itt a nyár, kezdődhet a bográcsozás, a grillezés! A szabadtéri sütés-főzés előtt azonban nem árt képbe kerülni, milyen szabályok vonatkoznak a tűzgyújtásra, a nyílt láng használatra. Lássuk a legfontosabbakat!
A nyár minden kétséget kizáróan a szabadtéri mulatozások időszaka: ilyenkor gyakran kerül elő a bogrács, a tárcsa és a grillsütő. Nem is gondolnánk, de amellett, hogy a közös sütögetéssel nagyon jól szórakozunk, még a testi-lelki egészségünkért is sokat teszünk.
A tökéletes nyári grill-élményhez a jó minőségű húsok, halak és zöldségek mellett a finom mártogatósok, szószok is hozzátartoznak. A készen kapható, ízfokozókkal és tartósítószerrel teletömött barbecue-szósz helyett készítsd el otthon a sajátodat! Videón mutatjuk, hogyan készül.
A pác különleges aromát ad a grillezett húsoknak és zöldségeknek, de nem mindegy, mikor és milyen szószt használunk. Adunk néhány praktikus tippet az alkalmazásukhoz, hogy a szabadtéri sütögetés valóban maximális ízélményt nyújtson.
Édes, csípős és csupán 15 perc összedobni, hogy aztán elképesztő ízt kölcsönözzön a grillrácsra kerülő húsoknak. Próbáld ki, és tutira nem vásárolsz többet bolti barbecue-szószokat!