Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Az avokádót a leggyakrabban a mexikói konyha megkerülhetetlen fogásában a guacamole-ban használjuk fel. Az avokádókrémre is igaz, ahány hány, annyi szokás. Van, aki tejfölt vagy sajtkrémet kever hozzá. Felcsiki Tünde egy olyan változatot mutat, amelyet a laktóz- és gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.
Cikk
MME
Mely gluténmentes lisztek alkalmasak süteménysütésre? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Melyik gm lisztből készítsek habarást? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Sok szülőnek dilemma, ha kiderül a gyerekéről, hogy gluténérzékeny, hogy mit csomagoljon tízóraira, uzsonnára a gyereknek az iskolába. Nekik ad tanácsot, Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Szülinapi zsúrt szervezel, de a meghívottak között ételallergiás gyerekek is vannak? Milyen ételekkel készülj? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Melyik gm lisztből készítsek rántást? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Milyen köreteket fogyaszthatok gluténérzékenyként? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Milyen gluténmentes alapanyagokra van szükségem a konyhában, ha gluténérzékeny vagyok? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Bőrviszketés, csalánkiütés, puffadás, hasi fájdalom, hasmenés. Ez csak néhány tünet a sok közül, amikor a szervezetünk nem tolerál bizonyos ételeket. Az ételallergiától becslések szerint 400 millió ember szenved a világon, és ez alól a sztárok sem kivételek...
A vashiány az egyik leggyakoribb betegség a gyermekek körében, de a lisztérzékenység is közel 3 millió embert érint Európában – derül ki a WHO adataiból. Mindkét betegségért főként az idő előtt vagy helytelenül megkezdett hozzátáplálás felelős.
Szereted a sajttortát, de a laktóztól fáj a hasad? Megmutatjuk a laktóz- és gluténmentes változatot, ami jobb, mint az eredeti!
Szinte évente válik népbetegséggé egy-egy divatos kór. Nem csoda: az internetes információáradatban azonnal rálelhetünk azokra a „tényekre”, amelyek szerint mi is abban a bizonyos nyavalyában szenvedünk... A tévesen felállított öndiagnózis azonban rengeteget árthat!
Reggelt indítani továbbra is sokfajta módon lehet. Ismét az ALDI glutén- és laktózmentes termékei közül csemegéztünk, mikor megálmodtuk az alábbi összeállításokat.
Glutén - a modern táplálkozástudomány nagy ördöge. De mi is az a glutén, amit annyira próbálunk elkerülni? Valójában egy protein, ami a gabonafélékben található. Ez esetben pedig elég, ha a lisztérzékenyek egyszerűen elkerülik a pékárukat, a tésztákat és a kenyeret. Igaz? Nem teljesen. A következőkben olyan ételeket sorolunk fel, amelyekben megtalálható a glutén, pedig nincs közük a liszthez!
Van, akinél már gyerekkorban, és van, akinél csak felnőttként jelentkeznek először a liszt- vagy gluténérzékenység tünetei. A diagnosztizálása nem egyszerű, de ha feltárják, helyes táplálkozással szerencsére megelőzhetőek a komolyabb problémák! Összeszedtünk a témában néhány fontos tudnivalót a lisztérzékenyek világnapján.
Az ellágyult mák- és diótöltelékhez, gesztenyepüréhez keverj finomra tört vagy darált édes kekszet ? felszívja a nedvességet. Ha nincs otthon keksz, adj zsemlemorzsához kevés rumot, és azzal dolgozd össze a pürét vagy a tölteléket.