Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Baloghné Kele Judith
MME
Cikk
Déri Szilvia, Házisáfrány
Kérdezz meg 100 embert és abból 99, de talán mind a 100 azt fogja mondani, még életében nem evett házi készítésű gesztenyepürét, csak a bolti, tömbben árusított fagyasztottat. Pedig ez a desszert gondoljon bárki bármit, nem a hűtőpultban terem, és a kézműves változat elkészítése nem csak hogy nem ördöngösség, de érthető okokból sokkal, de sokkal finomabb annál, amit a hiperekben árulnak!
A szelídgesztenyéről elsősorban a gesztenyepüré és a finoman illatozó sült gesztenye jut eszünkbe, pedig sokkal több ennél. Hoztunk róla néhány érdekességet.
Orbán - Marosi
A gesztenyepürét sokan magyar ősleletnek gondolják, hogy az bizony saját kincsünk. A valóság inkább úgy fest, hogy olasz földről származik az egész. Sokan pillanatok alatt elkészíthető desszertként tekintenek rá, mivel egy jó adag tejszínhab, némi passzírozás és kész is. Felkutattunk 7 különböző gesztenyepürét, hogy megtudjuk, melyik szolgál a legjobban a desszert alapjaként vagy éppen a sütemény töltelékéként.
Török Zsuzsa
A sült gesztenye illata hozzátartozik a karácsonyi vásárok hangulatához, a tejszínhabos püré pedig a magyarok kedvenc desszertje.
Habliliom
A jégvirágok tortája egy ínycsiklandóan krémes, mégsem nehéz torta. Belátom, kissé költőien hangzik a neve, mégis ez volt az első, ami eszembe jutott, mikor ott álltam a fagyasztórekeszből kikandikáló mélyhűtött gesztenyemasszával a kezemben, és elkezdett formálódni a desszert ötlete.