Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vidék íze
A hónap utolsó napján jól jön egy olyan recept, amelyhez viszonylag olcsón beszerezhetjük az alapanyagokat. Az pedig plusz pont, ha egyszerű és gyorsan elkészíthető ételről van szó. A gerslis húsgombóc pont ilyen.
A karácsonyi menüsor egy kihagyhatatlan eleme a töltött káposzta. Mivel szinte tájegységenként kicsit - vagy nagyon - máshogyan készítik, nincs egyedül üdvözítő, hagyományos recept, inkább izgalmas variációk léteznek - mint például ez a miskolci töltött káposzta, ahol rizs helyett valami egészen mást raknak a töltelékbe.
Videó
Egy igazán ünnepi, évindító receptet hozott el nektek Debreczeni Mónika, a Vylyan pincészet birtokigazgatója. Egy csodálatos sertéshúsból készült ételt készít el nektek, amihez természetesen bort is ajánl majd!
Bemutatkozott a ZSÍR KELL! KAMPÁNY, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ellenőrzött mennyiségben, de az emberi szervezetnek igenis szüksége van zsírra. Veégh Attila, a Mangalica fesztivál főszervezője éppen ezért mangalicazsírt használt, amikor megmutatta nekünk, hogyan kell fine dining minőségben mangalicatarját készíteni gersirizottóval. Íme!
Baloghné Kele Judith
WM
A klasszikusnak számító köreteket az ember egy idő után megunja. Nagyon klassz és kézenfekvő a krumpli, a tészta és a rizs, de egy idő után érdemes váltani vagy legalább gazdagítani a kínálatot.
SB
Leginkább a töltött káposzta és a sólet alapanyagaként ismerjük, pedig rendkívül sokoldalú gabonaféle. Készíthetünk belőle tartalmas levest, köretet, rizottót, kását, de dúsíthatunk vele főzelékféléket. Nem drága és nagyon finom.
Kard Sándorné
Ez a gazdag, fűszeres, ízgazdag és jól variálható egytálétel ritkán kerül asztalunkra. Hasonlít a sólethez, de kímélőbb, zöldséges és húsmentes változatban is elkészíthető ez az árpagyönggyel készülő fogás.