Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Pécsi Balázs
A strandon az ember ritkán csalódik, köszönhetően annak, hogy nem is vár túl sokat a műfajtól: általában a főtt kukorica, lángos, hekk, hamburger és palacsinta ötösfogatában ki is merül szépen a sztenderd repertoár – na, de nem a Lupa Beachen! A belvárosi, Michelin-csillagos Costes executive séfje, Miguel Rocha Vieira egy mediterrán menüsort kreált a nyárra, amelynek debütálására a Mindmegette.hu is meghívást kapott.
MME
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.